30 Eylül 2024 Pazartesi

Cengiz Holding katliamın sorumluluğunu müşterilerine attı

Cengiz Holding, Mardin Derik'te tırlarının 21 kişinin ölümüne neden olduğu katliam gibi trafik kazasının ardından yaptığı açıklamada, sorumluluğu müşterilerine atarak, sıyrılmaya çalıştı.

Mardin'in Derik ilçesinde 21 kişinin katledilmesinin sorumlusu olan Cengiz Holding açıklama yaptı.

HDP Sözcüsü Ebru Günay'ın yaptığı açıklamalardan dolayı hedef gösterildiği açıklamada, kazaya neden olan tırların Cengiz Holding ile ilişkisi olmadığı öne sürüldü.

Kazaya karışan araçların, Cengiz Holdinge ait Mardin'deki gübre fabrikasından satın alınan ürünlerin nakliyesi için müşterileri tarafından organize edildiğini söyleyerek, sorumluluktan kurtulmaya çalışan Cengiz Holding, "Nakliyecinin temini ve tüm nakliye işlemleri, alıcının sorumluluğunda yapılmıştır. Dolayısıyla bu araçlar bize ait olmadığı gibi, araçların bakım sorumluluğu da bu sürece dahil olan taraflara aittir" denildi.

GÜNAY: CENGİZ HOLDİNGİN TIRLARI ÖLÜM SAÇTI
HDP Sözcüsü Ebru Günay, katliamın gibi kazanın ardından Derik Hastanesi'nde yaptığı açıklamada, ihmaller zincirine ve Cengiz Holdingin sorumluluğuna işaret etmişti. Caddenin uzun süredir tek şeride düşürüldüğünü, Cengiz Holdingin tırlarının bu cadde üzerinden geçtiğini belirten Günay, "İlk tırın freni patladığı için kaza gerçekleşiyor. İnsanlar gidiyor tedbir alınmıyor, yarım saat sonra ikinci tır geliyor toplanmış olan kalabalığın içinde bir faciaya neden oluyor. Şunu biliyoruz; tırlar Cengiz Holding'in tırları. Gerekli tonaj kontrollerinin ve bakımlarının yapılmadığını, tırların sürekli ölüm saçtıklarını herkes biliyor. Sanırım tırlardan birinin taşıdığı şey gübre. Dağılan yükler başka bir kazaya sebebiyet vermiş" demişti.