28 Eylül 2024 Cumartesi

Çelik ve Keser tutuklandı

Savcılığın itirazı üzerine yeniden gözaltına alınan Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ferhat Çelik ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser tutuklandı.

Libya'da askerlerin yaşamını yitirmesine dair yayımlanan haberlerine gazetelerinde yer verdikleri için önceki gün ifadeye çağrılan Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ferhat Çelik ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser ifade işlemlerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Savcının karara itiraz etmesi sonrası Keser ve Çelik'in evlerine polisler tarafından baskın düzenlendi. Keser gözaltına alınırken, baskın sırasında evde bulunmayan Çelik ise emniyete çağrıldı. Çelik, bunun üzerine avukatlarıyla birlikte Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gitti.

Çelik ve Keser'in emniyetteki ifade işlemlerinin ardından savcılığa sevk edildi. Sevcılık tarafından tutuklanma talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesine sevk edilen Çelik ve Keser tutuklandı.

AĞIREL DE TUTUKLANDI
Savcılığın itirazı sonrası yeniden gözaltına alınan Yeniçağ Gazetesi yazarı Murat Ağırel, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.