25 Eylül 2024 Çarşamba

Çekmeköy seçim irtibat bürosu açıldı

Yeşil Sol Parti, İstanbul'un Çekmeköy İlçesinde bulunan Cumhuriyet Mahallesinde seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi.

Yeşil Sol Parti 1'inci bölge Milletvekilleri adayları, Çekmeköy İlçesinde bulunan Cumhuriyet Mahallesinde seçim bürosunun açılışını yaptı. Adaylar Dersim Dağ, Sırrı Süreyya Önder, Burcu Ayyıldız, Pervin Tombul, Kezban Konukçu ve Hakan Öztürk ve yüzlerce kişi katıldı. Açılış öncesi HDP Sancaktepe İlçe Örgütü'nde bir araya gelen milletvekili adayları basına kapalı toplantı gerçekleştirdi.

Toplantının ardından milletvekilli adayları Sancaktepe Demokrasi Caddesi'nde bulunan Yeşil Sol Parti standına giderek halkla bir araya geldi ve bildiri dağıtımı yaptı. Ardından araç konvoyuyla açılışın yapılacağı Cumhuriyet Mahallesine gidildi. Halk Yeşil Sol Parti adaylarının oluşturduğu araç konvoyuna zafer işareti yaparak, korna çalarak destek verdi.

ORTAK MÜCADELE VURGUSU
Büyük bir kitlenin "Bijî berxwedana zindanan" ve "Jin, jiyan, azadî" sloganı ile bir araya geldiği açılışta konuşan milletvekili adayı Sırrı Süreyya Önder, üstlerine düşen sorumluluğu yerine getireceklerini ve güzel günleri inşa edeceklerini söyledi.

Dersim Dağ'ın Kürtçe konuşma yaptığı açılış etkinliğinde, Hakan Öztürk de örgütlü mücadelenin önemine vurgu yaparak, 14 Mayıs'ta ortak mücadele ile kazanacaklarını ifade etti.

Büronun açılışı ve konuşmaların ardından halaylar çekildi.