30 Eylül 2024 Pazartesi

Cebrail Günebakan'ın mahallesinde 20 Temmuz'a çağrı

Suruç katliamın 7. yılı çalışmaları kapsamında düş yolcularından Cebrail Günebakan'ın devrimcilik yaptığı sokaklarda halka seslenen sosyalistler, 20 Temmuz'da Suruç'un hesabını sormaya çağırdı. 

33 düş yolcularından Cebrail Günebakan'ın devrimci mücadele yürüttüğü İstanbul'un Maltepe ilçesindeki Gülsuyu mahallesinde halka seslenen sosyalistler Suruç'un katilerinden hesap sormak için birlikte mücadeleye çağırdı. 

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İstanbul İl Örgütü, Gülsuyu'nda yaptıkları konuşmada, adım adım planlanan katliamın nasıl gerçekleştiğini hatırlattı. 

"Suruç katliamının üzerinden 7 yıl geçti. 7 yıl önce Kobanê'yi yeniden inşa etmek, Rojava devrimine dokunmak için yola çıkan 33 düş yolcumuz katledildi. Düş yolcularımızdan biri de burada devrimcilik yürütmüş Cebrali Günebakan'dı. Cebonun yoldaşları olarak onun düşlerini bu sokaklarda yaşatıyoruz, katillerden mutlaka hesap soracağımızın sözünü veriyoruz" diyen sosyalistler, "Suruç için adalet herkes için adalet" şiarını yükseltmeye, katliamın faillerinden hesap sormaya 20 Temmuz'da Kadıköy Süreyya Operası'na çağırdı.