30 Eylül 2024 Pazartesi

Cebrail Günebakan turnuvası sona erdi

Düş yolcularından Cebrail Günebakan anısına düzenlenen futbol turnuvası sona erdi. Cebrail'in yoldaşları, dostları ve mahalleden arkadaşları O'nun şahsında 33'lerin düşlerini gerçek kılacaklarının sözünü yineledi.

Suruç şehitlerinden Cebrail Günebakan anısına doğup büyüdüğü, devrimci çalışma yürüttüğü Gülsuyu'nda düzenlenen futbol turnuvası sona erdi.

Turnuvanın düzenlendiği Gülensu Spor Tesisleri'nde "Suruç için adalet, herkes için adalet", Cebrail Günebakan ve 33'lerin resminin yer aldığı "Cebrail Günebakan futbol turnuvasına hoş geldiniz" ve Diyarbakır Newroz’unda polisin katlettiği Kemal Kurkut'un fotoğrafının bulunduğu pankart asıldı.

CAN SPOR TURNUVANIN GALİBİ
Final maçına Can Spor ve Sarıgazi Spor kaldı. Can Spor penaltılarla şampiyon oldu.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İl Başkanı Deniz Aktaş, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) Eşbaşkanları Yaren Tuncer ve Okan Danacı, Suruç Aileleri İnisiyatifi ve Cebrail Günebakan'ın kardeşi Adem Günebakan'ın katılımıyla şampiyon takıma kupa verildi.

AKTAŞ: DÜŞLERİNİ GERÇEK KILACAĞIZ
Cebrail'in ayak bastığı Gülsuyu'nda Cebrail için düzenledikleri turnuvada olduğu gibi 33 düş yolcusu için sokaklarda, mahallelerde, mahkeme salonunda her yerde mücadele ettiklerini söyledi. "Onların düşlerini gerçek kılmak için mücadeleye her yıl olduğu gibi bu yıl da devam ediyoruz" diyen Aktaş, 20 Temmuz günü düzenlenecek eylem ve etkinliklere çağrı yaptı.

YILDIZ: ACIYI ÖFKEYE ÇEVİRDİK
Katliamda eşi Cemil Yıldız'ı kaybeden Sultan Yıldız, "7 yıldır onları anarken gerçekten üzülüyoruz ama bunu öfkeye çevirmeye çalışıyoruz" dedi. 7. yılında turnuvanın son derece önemli olduğuna dikkat çeken Yıldız, izleyicilere katıldıkları için teşekkür etti. Yıldız, 33'ler için mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı.

Cebrail'in çocukluk arkadaşı ve turnuvada yer alan Diyar Çakır, "Cebrail ile aynı mahallede büyüdük. Özlemle anıyoruz. Ancak düşmanları öfkeyle anıyoruz. Bu dünya onların hayal ettiği eşit, özgür bir dünya olacak" dedi.

DANACI: KATLEDENLERE KARŞI MÜCADELE EDEN YOLDAŞLARI BURADA
Cebrail'in çocukluk arkadaşı ve birlikte mücadele yürüttüğü SGDF Eşbaşkanı Okan Danacı, "Onu burada layıkıyla anıyoruz. Onlar ölümsüzdür derken hatıraları, onları yaşatma gayesidir. Buradaki varlığımız sadece futbol turnuvası değil onları anmak, bizi katledenlere karşı Cebrail'in arkadaşları, yoldaşları burada demektir" dedi.

Konuşmaların ardından turnuvaya katılan takımlara plaket verildi.