30 Eylül 2024 Pazartesi

Cebrail Günebakan mezarı başında anıldı

Suruç şehidi Cebrail Günebakan'ı mezarı başında anan yoldaşları ve ailesi, O'nun 33 düş yolcuları içinde en farklı olanı olduğunu kaydetti. "O bizim gençlik önderimizdi" denilen anmada, mezarı başında mücadelesinin yükseltileceği sözü verildi. 

33 düş yolcularından Cebrail Günebakan, Elazığ Karakoçan'ın Doğanoğlu köyünde bulunan mezarı başında anıldı. Günebakan'ın ölümsüzlüğünün 7. yılında düzenlenen anmaya, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) MYK üyesi Tanya Kara, Ölümsüzlerin ve Tutsakların Sesi Platformu (ÖTSP), Halkların Demokratik Partisi Karakoçan İlçe Eşbaşkanı Ümran Kılıç, HDP Peri Belediye Eşbaşkanı Orhan Çelebi, HDP Elazığı il örgütü, HDP Karakoçan ilçe örgütü, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyeleri ve Günebakan'ın ailesi katıldı. 

33 düş yolcusu şahsında devrim ve özgürlük mücadelesinde ölümsüzleşenler şahsında saygı duruşu yapıldı. 

'MÜCADELEMİZİ KARARLI ŞEKİLDE SÜRDÜRECEĞİZ'
Ardından kısa alan Günebakan HDP Peri İlçe Eşbaşkanı Orhan Çelebi, katliamın nasıl gerçekleştiğini hatırlattı. Katliamın hemen ardından yürüttükleri adalet mücadelesinde karşılaştıkları hukuksuzluklara dikkat çeken Çelebi, "Rojava'ya Kobanê'ye olan inancımız kesintisiz şeklide devam ediyor. İktidar katilleri yargılamak yerine aileleri ve Suruç katliamında yaralanan yoldaşlarımızı yargılıyor. Ama biz ve aileler mücadelemizi kararlı şekilde sürdüreceğiz" dedi. 

'CEBO GENÇLİK ÖNDERİMİZDİ'
SGDF MYK Üyesi Tanya Kara ise aradan geçen yedi yıla rağmen acılarının da öfkelerinin de ilk günkü gibi olduğunu kaydetti. Düş yolcularını kaybetmelerinin ardından 7 yıl boyunca sokak sokak, soluk soluğa mücadele yürüttüklerini kaydeden Kara, "Onları sokakta anmaktan vazgeçmediğimiz bir yedi yıl. Cebrail gençlik önderimizdi. Cebo her zaman ilk nerede olması gerekiyorsa oraya koştu. Devrimin ihtiyacı neredeyse, adanmışlığıyla, partizanlığı ve militanlığıyla görev başındaydı. Cebo bize ilham oldu, yaşayışıyla öğretti. Cebrail 33'lerin içinde en farklılarımızdandı. Onlar bize yaşayışlarıyla, eylemleriyle çok şey öğretti ve devam ediyor. Cebo'nun ve 33'lerin düşlerini gerçekleştireceğimizin sözünü bugün baş ucunda yarın ise sokakta yineleyeceğiz" ifadelerini kullandı. 

'DÜŞLEDİĞİMİZ HAYATA GEÇİRMEK İSTEDİLER'
ÖTSP adına yapılan konuşmada ise "Oluşturmak istedikleri köprü halkların kardeşliğiydi. Aynı zamanda Gezi'nin çocuklarıyla Kobanê'nin çocuklarını buluşturma, tam da düşlediğimizi hayata geçirmekti ve bunun için hiçbir eziyetten kaçınmadılar. Barbar IŞİD çetelerinin saldırısıyla katledildiler. Şunu görüyoruz ki asıl yargılanması gereken katliamı yapanlar olması gerekirken mahkemelerde yargılananlar çocuklarını kaybeden aileler ve Suruç yaralıları" dedi. 

HDP Karakoçan İlçe Eşbaşkanı Ümran Kılıç'ın Kürtçe yaptğı konuşmanın ardından Günebakan ailesi evinde ziyaret edildi. Cebrail Günebakan anısına yemek verildi.