30 Eylül 2024 Pazartesi

Cebrail Günebakan Futbol Turnuvası başladı

Suruç'ta ölümsüzleşen Cebrail Günebakan adına büyüdüğü Gülensu'da futbol turnuvası düzenlendi. Turnuvanın açılışında Suruç Aileleri İnisiyatifi adına konuşan Emrah Topaloğlu, 33'leri unutmayacaklarının ve düşlerini yaşatmaya devam edeceklerinin sözünü verdi, 20 Temmuz günü yapılacak mezar anmaları ve Kadıköy Halitağa Caddesi ile Süreyya Operası önündeki eylemlere katılım çağrısında bulundu.

Suruç şehitlerinden Cebrail Günebakan için doğup büyüdüğü semtte düzenlenen futbol turnuvası, Gülensu Spor Tesisleri'nde başladı. Oynanacak ilk maç öncesi sahaya 33 düş yolcusunun resimleri bulunan "Suruç için adalet, herkes için adalet" yazılı pankart asılırken, ilk maç öncesi takımlar Cebrail Günebakan ve 33'lerin resmi olan "Cebrail Günebakan futbol turnuvasına hoş geldiniz" yazılı pankartla sahaya çıktı ve 33 düş yolcusunun isimleri yazılı formalar giydi.

Turnuvanın açılış maçına Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanları Özlem Gümüştaş ve Şahin Tümüklü, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) Eşbaşkanları Yaren Tuncer ve Okan Danacı'nın yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

'İKİ HALKIN KARDEŞLİK BAĞLARINI GÜÇLENDİRMEK İÇİN YOLA ÇIKTILAR'
Maç başlamadan önce Suruç Aileleri İnisiyatifi adına konuşan Emrah Topaloğlu, Suruç şehitlerinin Kobanê'ye giderken çocuklara ve savaştan çıkmış bir halka el uzatmayı, en çok da iki halkın kardeşlik bağlarını güçlendirmek istediğini dile getirdi.

"Yoldaşlarımız, düş yolcuları bizim aramızdan çıkıp gittiler. Bu sahada top oynadılar, köşebaşındaki bakkaldan alışveriş yaptılar, bizim bindiğimiz otobüslere bindiler. Onlar katledildi ve biz geride kaldık. Bize düşen onların düşlerini, onların umutlarını, onların hayallerini yerde bırakmamak ve onların yaratmak istediği bir dünyayı kendi ellerimizle yaratmaktır" diyen Topaloğlu, bu futbol turnuvası başta olmak üzere düş yolcuları adına yapılan bütün etkinliklerin, dikilen fidanların, adlandırılan sokak ve kampüslerin onların düşlerinin unutulmayacağının bir göstergesi olduğunu vurguladı.

Onları unutmayacaklarının ve hayal ettikleri dünyayı yaratmak için var güçleriyle çalışacaklarının sözünü veren Topaloğlu, şöyle devam etti: "Hiçbir düş yarım kalmayacak diyoruz. Buradan kendilerinin önünde saygıyla eğiliyoruz. 20 Temmuz günü mezar başlarında olacağız, 20 Temmuz günü Halitağa'da olacağız, 20 Temmuz günü Süreyya Operası önünde olacağız, onların ismini bir kez daha haykıracağız. Herkesi oraya düş yolcularımızı anmaya çağırıyoruz."

FUTBOL TURNUVASI YARIN DA DEVAM EDECEK
Konuşmanın ardından toplam 8 takımın katıldığı ilk karşılaşma başladı. Aralarında işçiler ve mahalle gençlerinden oluşan takımların da yer aldığı turnuva yarın da devam edecek.