30 Eylül 2024 Pazartesi

Cebo ve Keke anıldı: Düşleri yarım kalmayacak 

Suruç'ta katledilen 33 düş yolcularından Cebrail Günebakan ve Yunus Emre Şen mezarları başında anıldı. Yunus Emre'nin mezarı başında konuşan HDP Milletvekili Sezai Temelli, "Bugün Türkiye'nin bir çok yerinde Ferdane'yle, Polen'le, Ezgiyle, 33 düş yolcusuyla buluşuyoruz. Onların başlatmış olduğu bu yolculuğu devam ettireceğiz. Hiçbir düş yarım kalmayacak" dedi.

33 düş yolcularından Cebrail Günebakan Elazığ Karakoçan'da ve Yunus Emre Şen de Van Karşıyaka Mahallesi mezarlığında anıldı.

CEBO İÇİN KARANFİL BIRAKILDI
Suruç şehidi Cebrail Günebakan, Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde bulunan mezarı başında anıldı.

Suruç katliamında ölümsüzleşen Cebrail Günebakan, Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde bulunan mezarı başında anıldı.

Anmaya Peri (Akpazar) Belediye Eşbaşkanı Orhan Çelebi, HDP ve ESP'liler ile Cebrail Günebakan'ın ailesi katıldı. Mezara karanfiller bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Anmada ESP ve HDP adına konuşmalar yapıldı.

Yapılan anmanın ardından lokma dağıtıldı.

TEMELLİ: HEYBELERİNDE UMUT TAŞIDILAR
Yunus Emre Şen (Keke) de Van Karşıyaka Mezarlığı'ndaki mezarı başında anıldı. Anmaya Keke'nin ailesi, HDP Milletvekili Sezai Temelli ile HDP il yöneticileri katıldı.

5 yıl önce yaptıkları gibi yine bir düş yolcusunun baş ucunda bulunduklarını belirterek konuşmasına başlayan Temelli, "Bugün Türkiye'nin bir çok yerinde Ferdane'yle, Polen'le, Ezgiyle, 33 düş yolcusuyla buluşuyoruz. Onların başlatmış olduğu bu yolculuğu devam ettireceğiz. Hiçbir düş yarım kalmayacak" dedi.

"AKP'nin Suruç'ta kaybettiği iktidarının öcünü alırken, biz umudu büyütmeye devam ediyorduk" ifadelerini kullanan Temelli, "Onlar toplumu şiddete sürüklerken, Suruç'ta toplananların heybelerinde umut vardı. Kobane'de acıları sarmaya oraya gidiyorlardı. Bütün insanlığı oraya davet ediyorlardı. AKP kaybetmiş, Kobane düşmemişti, yeni bir gün doğuyordu. Ama bir DAİŞ'li geldi, iktidarın bilgisinde daha önce Diyarbakır'da daha sonra Ankara yapacağı gibi bomba patlattı" diye konuştu. 

İktidarın halklara şiddet ve savaştan başka vereceği bir şeyi olmadığını söyleyen Temelli, "Biz düş yolcusu arkadaşlarımıza verdiğimiz gibi, o günden önce ve sonra düşenlere söz verdiğimiz gibi kararlılığımızdan vazgeçmedik. Bir kez daha Yunus Emre'nin başucunda aynı sözü, aynı kararlılıkla tekrarlıyoruz. Bu yolda devam ediyoruz, asla bu yoldan dönmeyeceğiz, ışıklar içinde uyusun" dedi.

Daha sonra karanfiller bırakıldı.