22 Eylül 2024 Pazar

Çarşamba Nöbeti: Hukuksuz yönetimi tanımıyoruz

Çarşamba Nöbeti'nin 3.'sünü düzenleyen Mersin Kadın Platformu, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararını ve hukuksuz yönetimi tanımadıklarını kaydetti. 

Mersin Kadın Platformu'nun, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmeye karşı başlattığı Çarşamba Nöbeti 3'üncü haftasında devam etti. Yenişehir ilçesinde bulunan Özgecan Aslan Barış Meydanı'nda bir araya gelen kadınlar, "İstanbul Sözleşmesi bizim! Vazgeçmiyoruz" pankartını açtı. "Erkek-devlet şiddetine son", "Paramızla eylem yapıyoruz" dövizlerinin açıldığı nöbet eyleminde kadınlar, "Sokakta kazandık sokakta savunacağız" ve "Erkek adalet değil gerçek adalet" sloganları attı.

Basın metnini okuyan Nalan Turgutlu, "İşinizi layıkıyla yapın, yasaları uygulayın" diyerek iktidara seslendi. "Birimiz hepimiz, hepimiz İstanbul Sözleşmesi için nöbetteyiz" şiarıyla eylem yaptıklarını belirten Turgutlu, "Geçen ay bir gece vakti uykusu kaçmış Cumhurbaşkanımızın halkımıza adeta müjde veriyormuşçasına sabahı dahi bekleyemeden duyurduğu İstanbul sözleşmesinden geri çekilme kararını da, hukuksuz yöntemini de tanımadığımızı haykırmak için tutuyoruz bu nöbetleri" dedi.

Mücadelelerinden yorulmadıklarını ve yorulmayacaklarını kaydeden Turgutlu, "Gücümüzü herhangi bir makamdan değil, birbirimizden alıyoruz. Varlığını, düşüncelerini, vicdan ve adaletini temsil ettiği koltuk, makam ve kurumlardan alanlar, biz kadınların gücünü ve dayanışmasını anlayamazlar. Eşitsizlikleri, tehlikeleri, suçu birlikte bertaraf edelim, oyunu ve kuralları baştan birlikte yazalım diyoruz. Değişime direnmeyin, daha iyisini birlikte yapabiliriz" diye konuştu.

Açıklamanın ardından halaya duran kadınlar, gelecek Çarşamba günü yine saat 16.00 ile 19.00 arasında nöbet eylemlerine devam edeceğini söyleyerek kadınlara nöbet çağrı yaptı.