21 Eylül 2024 Cumartesi

Cargill direnişi 600. gününde

Cargill işçileri direnişlerinin 600. gününde bir videoyla seslendiler: "Biz sadece kendi mücadelemizi değil, işçi sınıfının da mücadelesini veriyoruz. Hep birlikte kazanacağız dostlar."

Tek Gıda-İş'e üye oldukları için işten atılan ve o günden bu yana direnen Cargill işçileri, bugün direnişlerinin 600. gününde. Fabrika önünde kurdukları direniş çadırının yanısıra şirketin genel merkezi önünde basın açıklamaları, günlerce süren 24 saatlik oturma eylemi, şirketin düzenlediği ya da yer aldığı çeşitli etkinliklerde yaptıkları eylemlerle seslerini duyurarak, kararlılıklarını gösterme ısrarını sürdüren Cargill işçileri, direnişlerinin 600. gününde bir videoyla işçi ve emekçilere seslendiler.

Fabrika önündeki direniş çadırından seslenen işçiler, "100 değil, 200 de değil; 300 değil, 400 de değil; 500 hiç değil! Tam 600 gün! Bugün tam 600 gün oldu, yüreklerimiz nasırlaştı, bedenlerimiz yoruldu. Ama inancımızdan hiçbir gün eksilme olmadı. Birinci gün neyse bugün de böyle. Bizler işini geri isteyen Cargill işçileri olarak tekrar Cargill fabrikasında işbaşı yapana kadar mücadelemiz devam edecek Çünkü biz inanıyoruz. Biz sadece kendi mücadelemizi değil, işçi sınıfının da mücadelesini veriyoruz. Hep birlikte kazanacağız dostlar." dediler.

Bursa Orhangazi'de 1999 yılında nişasta bazlı şeker ve hayvan yemi üretmeye başlayan ABD gıda şirketi Cargill'de Tek Gıda-İş sendikasına üye olan işçiler, işten çıkarıldı. İşçiler açtıkları işe iade davasını kazandı ancak şirket kararı temyize götürdü. Dosya istinaf mahkemesinde.

İşçiler ise mahkeme kararının uygulanmasını ve işlerine geri dönmek istiyor.