30 Eylül 2024 Pazartesi

Çağlar Demiröz son yolculuğuna uğurlandı

Karanfillerle sonsuzluğa uğurlanan Çağlar Demiröz'ün mezarı başında mücadelesini büyütme sözü verildi. Vasiyeti üzerine DKP/BÖG bayrağına sarılan Demiröz'ün hayatını devrim mücadelesine adadığı kaydedildi.

Yunanistan'da yaşamını yitiren Çağlar Demiröz, Gazi Cemevi'nde yapılacak törenle sonsuzluğa uğurlandı. 

HDP Milletvekili Musa Piroğlu, Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun Öneren ile Demiröz'ün yoldaşlarının yanı sıra 
Halkların Devrimci Partisi (HDP), Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Alınteri, Mücadele Birliği, Devrimci Hareket ve anarşistler de katıldı.

Cemevinde kısa bir tören düzenlendi. Demiröz'ün tabutu kızıl bayrağa sarılırken, yoldaşları da kızıl bayrak açtı. 

Burada söz alan HDP Milletvekili Musa Piroğlu, Demiröz'ün yoldaşı, dostu olduğunu ve bugün onun cenazesini kaldırmanın çok zor olduğunu dile getirdi.

PİROĞLU: HAYATINI MÜCADELEYE ADADI 
Piroğlu, "Onurumdur, onurumuzdur" dediği Demiröz'ü şöyle anlattı: "Hep kenarda hep arkada hep sessizce yürüdü. Fiziğini görmezsiniz ama ağırlığını bilirsiniz. Devrimci budur, tevazu budur, kararlılık budur. Bütün hayatını 13 yaşından 35 yaşına ortaya koyan bir insanın cenazesini kaldırıyoruz. Bütün kritik aşamalarda durması gereken yerde durdu sezgisiyle, bilinciyle, okumasıyla bunu yaptı. Ve kavganın en ön safında durdu. Çağlar Demiröz onurumuzdur, onurumdur."

Cemevinde yapılan törenin ardından cenaze toprağa verilmek üzere Gazi mezarlığına geçildi. Çağlar Demiröz'ün vasiyeti üzerine naaşı DKP/BÖG bayrağına sarıldı, üzerine kızıl bayrak örtüldü.

Dini vecibelerin ardından yoldaşları tören düzenledi. Demiröz anısına saygı duruşu yapıldı.

Demiröz'ün fotoğrafları ve karanfillerle donatılan mezarı başında Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun Öneren kısa bir konuşma yaptı. Duygusal anlar yaşayan Öneren, konuşmakta güçlük çekti.

ÖNEREN: HİÇBİR GÖREVDEN KAÇMADI 
Öneren, "İzmir'in İstanbul'un sokaklarından Rojava barikatlarına hiçbir görevden kaçınmadan kazanma bilinciyle sahiplendi" dedi. Demiröz'ün işçi sınıfına bağlılığına dikkat çeken Öneren, bu bağlılıkla mücadele yürüttüğünü dile getirdi.

Konuşmaların ardından tören sona erdi.