30 Eylül 2024 Pazartesi

Çağdaş Aydın mezarı başında anıldı

Oğlu Çağdaş'ı kaybeden kendi de yaralanan Feti Aydın, 33'lerin yoldaşlarının sokak sokak yürüttüğü adalet mücadelesine dikkat çekti. Aydın, "And olsun ki onların düşlerini gerçek kılacağız" dedi. 

33 düş yolcularından Çağdaş Aydın, Dersim'de bulunan mezarı başında anıldı. Devrim ve özgürlük mücadelesinde ölümsüzleşenler anısına yapılan saygı duruşuyla başlayan anmada duygusal anlar yaşandı. Çağdaş'ın mezarına ESP ve SGDF bayrakları serildi. 

Çağdaş'ın Suruç'ta ölümsüzler kervanına katıldığını kaydeden yoldaşları, adalet sağlanana kadar mücadelenin süreceğini vurguladı. 

'AND OLSUN Kİ VAZGEÇMEYECEĞİZ'
Oğlu Çağdaş'la birlikte yola çıkan kendisi de katliamda yaralanan  Feti Aydın kısa bir konuşma yaptı. Aydın, 33'ler adına yürütülen adalet mücadelesine dikkat çekti ve şöyle devam etti: "Onlar varsınlar hakkımızda mahkeme kararı alsınlar. Besra anneyi Efe Çatalbaş'ı avukatlarımızı tutuklasınlar. Ama bizi haklı davamızdan vazgeçiremeyecekler. Bu barış, kardeşlik çığlığıydı, ekmek gibi su gibi aş gibi ihtiyaç vardı. Bunu sürdürmek zorundayız ve sürdüreceğiz. And olsun sizi mücadelemizde yaşatacağız, Suruç için adalet herkes için adalet demeye devam edeceğiz."

ÖTSP: BU MÜCADELE SÜRECEK
ÖTSP adına yapılan konuşmada, katliamın nasıl gerçekleştiği hatırlattı, tek başına IŞİD'in gerçekleştirmediği vurgulandı. Konuşmada, "33'lerin mücadelesi, katillerden hesap sorulana kadar tüm katliamlar için adalet sağlanana kadar bu mücadele devam edecek" denildi.