30 Eylül 2024 Pazartesi

Çağdaş Aydın anıldı: Katillerden hesap sorulana kadar ayakta duracağız

Suruç'da ölümsüzleşen Çağdaş Aydın, Ovacık'ın Güneykonak Köyündeki mezarı başında andı. Anmada konuşan baba Feti Aydın "Katillerden hesap sorulana kadar ayakta duracağız" dedi.

Dersim Gençlik Örgütleri, Suruç'da ölümsüzleşen Çağdaş Aydın, Ovacık'ın Güneykonak Köyündeki mezarı başında andı.

Anmada Suruç şehitlerinin fotoğrafının bulunduğu "Suruç için adalet herkes için adalet" pankartı açıldı. Saygı duruşunun ardından Çağdaş Aydın'ın babası Feti Aydın konuştu. Aydın "Suruç aileleri olarak her birimiz birer adalet savşçısı olduk. Her birimiz çocuklarımızın katillerinden hesap sormak için köy köy kent kent adalet kürsüleri oluşturuyoruz. Çağdaş'ın şahsında size söz veriyorum. Katillerden hesap sorulana kadar ayakta duracağız" dedi.

Ardından gençlik örgütleri adına Helin Yağmur Uci konuştu. Uci, "Yoldaşlarımız tam 5 yıl önce Kobane'ye yeni bir yaşama dokunmak için yola çıktılar. Barbar IŞİD çeteleri tarafından katledildiler. 5 yıldır adalet mücadelemiz sokak sokak, kampüs kampüs her alanda deam ediyor. 5 yıldır her davamızda failler korunuyor. Davutoğlu açıklamalarına rağmen hala yargılanmıyor. Gezi'nin çocuklarıyla Kobane'nin çocuklarını birleştirmek bizim özgürlüğümüze giden yoldur. Bu yolda tek bir can kalana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz" diye belirtti.