30 Eylül 2024 Pazartesi

Büşra Mete ve Alper Sapan anıldı: Onlarınki sınırsızlık özlemiydi

33 düş yolcusundan Büşra Mete ve Alper Sapan, mezarları başında anıldı. Konuşmalarda, Suruç'ta devrimci gençlik hareketinin gözbebeklerinin katledildiği vurgulanan konuşmalarda,  "Onlarınki sınırsızlık özlemiydi" denilen konuşmalarda, 33 düş yolcusunun düşlerine ulaşana dek mücadelenin devam edeceği vurgulandı.

Suruç'da 20 Temmuz 2015'te IŞİD saldırısında katledilen 33 düş yolcusundan Büşra Mete ve Alper Sapan mezarları başında anıldı.

'ONLARINKİ SINIRSIZLIK ÖZLEMİYDİ'
Büşra Mete'nin Pendik'in Şeyhli Mezarlığı'ndaki anmasına HDP İl Eş Başkanı Elif Bulu, SGDF'den Özge Doğan, Suruç yaralısı Volkan Uyar ile birlikte yoldaşları ve dostları katıldı.

Yapılan konuşmalarda, Suruç'ta yapılan katliamın AKP işbirliğiyle gerçekleştiğine vurgu yapılarak 5 yıldır sürdürülen adalet mücadelesine dikkat çekildi. "Onlarınki sınırsızlık özlemiydi" denilen konuşmalarda, Büşra Mete şahsında Suruç'ta yaşamını yitirenler anıldı, mücadelelerine bağlılık sözü verildi.

BULUT: MUTLAKA DÜŞLERİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ
Elif Bulut, "Halklar bombanın karşısında devrimci mücadeleyi büyütmekten geri durmadı. yoldaşlarımız hayatlarını kaybetti. Ama onların düşleri bizlerin düşleri, düşleri yarım kalmayacak. Birlikte mücadele etmenin gücünü gören siyasi iktidar savaş sürecine çevirdi. 5 yıldır karanlığı inşa ediyorlar. Karanlığa karşı mücadele eden devrimciler var. Bizler varız. O karanlığı yeneceğiz" diye konuştu. Bulut, inanç, umut ve mücadeleye devam ettiklerini söylerek "Yoldaşlara sözümüz mutlaka düşlerini gerçekleştireceğiz" dedi.

ALPER SAPAN ANILDI: DOLU DOLU YAŞADI
Kurtköy Mezarlığı'ndaki anma devrimci anarşist Alper Sapan için yapıldı. Anmaya, Anarşist Gençlik, Sosyalist Öğrenci Hareketi, SGDF üyeleri katıldı.

Alper Sapan şahsında 33 düş yolcusu için yapılan saygı duruşunun ardından konuşan SGDF Eşbaşkanı Deniz Bahçeci, Suruç'ta devrimci gençlik hareketinin gözbebeklerinin katledildiğini hatırlatarak, "Yola çıkan düş yolcuları yıkılan bir kenti yeniden inşa etmek, Kobane halkına bir köprü olmak için yola çıkmıştı. Onların amacı devrime dokunmak, devrim olmaktı. Çıktıkları bu yolda onların bize devrettiği mücadele bayrakları şimdi bizlerin elinde" dedi.

Amara'da sosyalist gençler, anarşist gençler, yurtsever gençlerin bir arada buluştuğunu söyleyen Bahçeci, "O bahçe bir nevi halklar mozaiğiydi. Şimdi mücadele bayrağı yüzlerce binlerce gençlerin elinde ve halkların birleşik mücadelesinin kalbine gömülü. Onlar ölümsüzleştiler. Devrim için halkların eşit, özgürlük, kardeşlik mücadelesi uğruna dövüştüler, düştüler. Onların mücadele bayrağı asla ve asla yere düşmeyecek. Alper genç bir anarşist devrimciydi. Dolu dolu yaşayan bir devrimciydi. 33 düş yolcusuydu. Alper Sapan şahsında tekrar yitirdiğimiz 33 düş yolcusunu anıyorum" diye konuştu.

'DÜŞLERİNDEKİ ÖZGÜR DÜNYAYA ULAŞANA DEK MÜCADELEYE DEVAM'
Anarşist Gençlik adına yapılan konuşmada ise Alper'le birlikte 33 düş yolcusunun mücadelesinin sürdürüleceği vurgulandı. "Alper'in düşlerindeki özgür dünyaya ulaşana dek mücadeleye devam ediyoruz, edeceğiz" denildi.

ESP PM üyesi Serfinaz Ölçmez de Alper Sapan şahsında Suruç'ta yaşamını yitirenleri andı, "Onların yolunda mücadeleyi büyüteceğiz. Hep birlikte kazanacağız. Mücadeleleri mücadelemizdir" dedi.

"Suruç'un hesabı sorulacak" sloganı atıldı. Anma, akşam yapılacak anma yürüyüşüne çağrıyla sona erdi.