25 Eylül 2024 Çarşamba

Bursa'da milletvekili aday tanıtımı: Büyüyerek geldik

Bursa'da Yeşil Sol Parti milletvekili adayları tanıtıldı. Yürütecekleri mücadeleyi anlatan milletvekili adayları, birlikte mücadele çağrısı yaptı. 

Yeşiller Gelecek ve Sol Parti (Yeşil Sol Parti) Bursa Akademik Odalar Birliği yerleşkesinde milletvekili adaylarını tanıttı. Etkinliğe demokratik kitle örgütü temsilcilerinin anı sıra çok sayıda kişi katıldı. 

Açılış konuşmasını Yeşil Sol Parti Bursa Eş Sözcüsü Mediha Azra Güllüpınar yaptı. Demokratik cumhuriyetin demokratik ulusla mümkün olduğunu dile getiren Güllüpınar, "Demokratik ulus tüm etnik, kültürel, insani kimlikleri eşit ve özgür olarak bir arada var olduğunu ve varlıklarının anayasal güvence altında bulunduğu toplumun demokratik ifade biçimidir. Bu iktidarı gönderecek, demokratik cumhuriyetin yüzyılını başlatacağız" dedi.

Yeşil Sol Parti Bursa Eş Sözcüsü Yüksel Akgün ise son derece heyecanlı olduklarını söyledi. Milletvekili adaylarıyla son ana dek değişim için çalışacaklarını belirtti.

DİLEK: KENDİ KADERİMİZİ TAYİN EDECEĞİZ
Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Mehmet Dilek, Kürtçe selamlama yaptı. Yıllardır başta Kürtler olmak üzere ülkede demokrasi mücadelesi veren tüm kesimler üzerinde inkar politikasının dayatıldığını belirten Dilek, ülkeye demokrasi gelmesi için mücadele ettiklerini söyledi. "Gecemizi gündüzümüze katarak var olma ve yok olma mücadelesini verdiğimiz bu seçim sürecinde halkların kendi kaderini tayin edeceği bir sürece giriyoruz" diyen Dilek, hep birlikte mücadele çağrısı yaptı. 

TALİ: GÜÇLERİMİZİ BİRLEŞTİRECEĞİZ
Emek Partisi il yöneticisi Hakkı Tali, Emek ve Özgürlük İttifakının bütün ezilenleri kapsadığını belirtti. 7 Haziran'da Bursa'da milletvekili çıkardıklarını, iktidarın bunun ardından Bursa'yı iki bölgeye böldüğünü hatırlatan Tali, "Hep birlikte güçlerimizi birleştireceğiz" dedi.

İPEKYÜZ: BU SALTANATI YERLE BİR EDECEĞİZ
HDP Batman milletvekili ve Bursa adayı Necdet İpekyüz ise şunları söyledi: "Bizi biz yapan değerlersiniz. Umutla buradayız bütün renklerle inançlarımız için  buradayız. Bize baskıyı yasaklara mahkum edenlerden hesap sormak için buradayız. Bizler bu günlere direnerek geldik. Büyüyerek çoğalarak geldik. Bugün Türkiye'de geleceği kurgulamak ve hesap sormak için buradayız. Şimdi yeni yüzyıl diyorlar bu dedikleri yalan yolsuzluk üzerine kurulu. Her şeyi zehir ettiler bizlere. Şehirleri rant alanına çevirdiler Uludağ'ı ranta açtılar. Saraya savaşa ve ranta her şeyi peşkeş çekiyorlar. Bu ülkenin yarısı yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Yarısından fazlasın asgari ücrete çalışıyor. Biz bu mücadeleye genç başladık genç bitireceğiz. O kadar kibirliler ki depremde yoktular. Sonra da kader planı dediler. Doğayı katlederek katliamlara yol açtılar. Bu saltanatı yerle bir edeceğiz."

Milletvekili adaylarının kendilerini tanıtması ve yürütecekleri mücadeleyi anlattıktan sonra etkinlik sona erdi.