1 Ekim 2024 Salı

Bursa'da 3 Fidan için yürüyüş

Denizleri anmanın onların mücadelesini anlamaktan geçtiğini kaydeden Bursa Gençlik Örgütleri, devrimci önderlerin mücadele bayrağını yükseleceğini kaydetti. 

Bursa Gençlik Örgütleri, 6 Mayıs'ta katledilen devrimci gençlik önderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan için Bursa'da yürüyüş düzenledi. "3 Fidanı, İdamlarının 50.Yılında,bağımsızlık, demokrasi ve sosyalizm için yürüyoruz" yazılı pankart ve devrimci önderlerin fotoğraflarıyla Kent Konseyi önünden 3 Fidan Parkı'na sloganlarla yüründü.

Burada yapılan açıklamada, Denizleri idam eden zihniyete karşı mücadelenin sürdüğü kaydedildi. Yoksulluk ve işsizlikle mücadele eden gençlerin bir kısmının çalışırken okumaya mecbur bırakıldığı belirtilen açıklamada, "Liselerde, üniversitelerde demokratik-bilimsel eğitim mücadelesi büyüyor. Gençlerin bir araya gelebileceği hemen her etkinlik tek adam rejimi tarafından yasaklanmaya, engellenmeye çalışılıyor ya da saldırıyla karşılanıyor. Buna rağmen gençlik kitlelerinde mücadele etme, taleplerine sahip çıkma eğilimi güçleniyor. Tek adam rejimine boyun eğmeyeceğini, onun siyasetini, kültürünü kabul etmeyeceğini dün Gezi direnişinde gösterdiği gibi bugün de Boğaziçi başta olmak üzere diğer mücadele alanlarında gösteriyor" denildi. 

Denizleri anmanın, onları ve mücadelelerini anlamakla kıymetli olduğunun altı çizilen açıklamada,"O dönemin iktidarları, mücadele eden gençlerin en önünde yürüyenlerini öldürdükleri zaman, geride kalanların korkuya kapılacaklarını, geri çekileceklerini düşünüyordu. Ama Denizler 50 yıldır yüzlerce binlerce gencin adında, mücadelesinde, kararlılığında, cesaretinde yaşıyor. 50 yıldır onların verdiği onurlu mücadelenin bayrağı eşit ve özgür bir dünya kurmak isteyenlerin ellerinde yükseldi, yükselmeye devam ediyor" denildi.

Açıklama, şöyle devam etti: "Aradan geçen 50 yıl boyunca her 6 Mayıs yas günü değil mücadele günü olarak yer tuttu takvimlerde. Emperyalizme, faşizme, kapitalizme ve yarattıkları tahribata karşı bağımsızlığın, demokrasinin ve sosyalizmin mücadele günü. Savaşa karşı barışın ve kardeşliğin mücadele günü. Bu yıl da bir kez daha yolsuzluk ve yağma düzenine, savaş çığırtkanlığına, baskı ve sömürüye karşı binlerce Deniz binlerce Yusuf binlerce Hüseyin olup mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz. Yaşasın devrim ve sosyalizm mücadelemiz."

Açıklama sonrası forum düzenlenecek. Gençlik örgütleri etkinlerle gece boyunca parkta kalacak ve "Şafak Nöbeti" tutacak.