1 Ekim 2024 Salı

Bursa İl Örgütü 4. İl Kongresi'ni gerçekleştirdi

HDP Eş Genel Başkan Pervin Buldan, AKP-MHP iktidarını siyasi tarihten çıkarma zamanının geldiğini belirterek, savaş ve baskı politikaları için "Ne pahasına olursa olsun, ölümüne direneceğiz ve kazanacağız. Onlar korksunlar, çünkü kaybedecekler" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bursa İl Örgütü "Bursa'da HDP zamanı" şiarıyla 4. İl Kongresini HDP Eş Genel Başkan Pervin Buldan'ın katılımıyla Osmangazi ilçesinde bulunan Sultan Davet Salonu'nda gerçekleştirdi. Kongrenin yapıldığı salona, "Umut ve cesaret ile örgütlenelim faşizmi yenelim" pankartı ve rengarenk HDP flamaları asıldı. Kongreye birçok siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcisi katıldı.

Kongre devrim mücadelesinde hayatını kaybedenler anısına saygı duruşuyla başladı.

ERDOĞAN: İKTİDAR SUÇLARININ ÜSTÜNÜ ÖRTMEYE ÇALIŞIYOR
HDP Bursa İl Eşbaşkanı Ceylan Erol Erdoğan, faşizan uygulamalara dikkat çekerek, AKP-MHP iktidarının gündemi değiştirmek için sürekli çeşitli senaryolar yazdığını söyledi. Erdoğan, "Bizler onların çevirdiği korku ve gerilim filmlerini işçisi, köylüsü, emekçisi olarak iliklerimize kadar hissediyoruz. Partimize açtıkları kapatma davaları, Kobanê kumpas davaları,  İmralı zindanı başta olmak üzere tüm zindanlarda uygulanan ağır tecrit koşulları ve Aysel Tuğluk başta olmak üzere hasta tutsaklara uygulanan insanlık dışı uygulamaları ile iktidarı kendi suçlarının üstünü örtmeye çalışıyor" diye konuştu.

KIRLILAR: KADERİNİ SAVAŞA BAĞLAYAN İKTİDARDAN KURTULACAĞIZ
İl Eş Başkanı Nadir Kırlılar da "HDP olarak kendimizle ne kadar övünsek azdır" diyerek sözlerine başladı. Kırımlı, "Dünyada bu kadar saldırı karşısında ayakta kalabilen eksiklikleri doldurabilen ve büyüyebilen bir parti yoktur. Bunu sizler başardınız. Ülkeyi yıkıma götüren iktidar bloğudur. Barış gelmesin, savaşa sonsuza kadar sürsün istiyorlar. Barış gelirse bir saniye bile orada kalamayacaklarını biliyorlar. Öcalan'ın üzerindeki tecrit neden ısrar ediyorlar. Çünkü, Öcalan konuşursa barışın sesi duyulur diye korkuyorlar. Kaderlerini savaşa bağlamış bu iktidardan kurtulacağız" diye belirtti.

BULDAN'DAN TUTSAK SİYASETÇİLERE SELAM
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş başta olmak üzere hapishanede tutsak siyasilere sevgi ve şükranlarını yollayarak, "En kısa zamanda aramızda olmalarını temenni ediyorum" dedi.

'HDP'NİN KORKUSUZ OLMASI İKTİDARI KORKUTUYOR'
HDP'nin tüm kimliklerin ortak sesi olduğunu söyleyen Buldan, sarayın keyfi kararlarının değil halkın kararlarının hayata geçmesi için mücadele ettiklerini dile getirdi. HDP'nin sadece siyasi bir parti değil onurlu bir  yaşamın duruşu oluğunun altını çizen Buldan, "İktidarın, özellikle AKP duyduğu korkunun asıl nedeni budur. HDP'nin korkusuz olmasıdır, cesaretli olmasıdır, umut dağıtıyor olmasıdır. AKP MHP iktidarının asıl korkusunun bu olduğunu hepimiz biliyoruz" dedi.

'ÖLÜMÜNE DİRENEN BİR HALK VAR KARŞINIZDA'
Davaların yanı sıra parti binalarına provokatörlerin gönderildiğini belirten Buldan, 3 gün önce yaşananları hatırlatarak, "Bir polisin seçilmiş bir halk iradesine 'seni duvarı çivilerim' lafı yenilecek yutulacak bir laf değildir. Bunu söyleyenin kimden emir aldığını ve oraya geldiğini çok iyi biliyoruz ancak onlar da çok iyi bilsin ki HDP milletvekili, yönetici her bir seçmenimiz bu tehditleriniz karşısında asla diz çökmek boyun eğemez ve size biat etmez. Bu söz 90'ların zihniyetine sahip olan iktidarın sözüdür. O zamandan bu zamana çok şey değişti. O zaman da direnen bir halk vardı, şimdi de ölümüne direnen bir halk var karşınızda" dedi.

Topluma gözdağı verilmeye çalışıldığının altını çizen Buldan, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride tepki gösterdi. İktidarın ömrünü uzatmak için savaş politikalarını devreye soktuğunu kaydeden Buldan, "Savaş politikalarını ömürlerini uzatmak için devreye soktuklarını biliyoruz. En önemlisi ise Kürtler hiç bir yerde kazanmasın söz ve karar sahibi olmasın diye savaşa sarılan AKP gerçekliği var. Biz HDP olarak savaşın değil barışın, ölümün değil yaşamın, tüm gençlerin bu ülkede huzur içinde, halkların barış içinde yaşayacağı bir geleceğe sahip olması için mücadeleye devam edeceğiz" diye belirtti.

'SELAM OLSUN BÜTÜN ANNELERİMİZE'
Konuşmasında son olarak bugünün Anneler Günü olduğunu söyleyen Buldan, çocuklarını kaybeden, kavuşmak isteyen bütün annelerin Anneler Günü'nü yürekten kutladığını ifade etti. Buldan, şunları söyledi: "Selam olsun Cumartesi Annelerine, Barış Annelerine, Emine Şenyaşar annemize, Deniz Poyraz'ın annesine, selam olsun bu ülkede yüreği evlatlarına kavuşmak için yanan bütün annelerimize. Artık annelerimizin tek bir damla dahi gözyaşı dökmemesi, evladımızın tırnağının taşa değmemesi için AKP-MHP hükümetini siyasi tarihten çıkarmanın zamanı geldi. Hepimizin yolu açık olsun, an serkeftin an serkeftin."

YENİ YÖNETİM BELİRLENDİ
Buldan'ın konuşmasından sonra adaylar tanıtıldı. Adayların tanıtımı sonrasında ise siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcileri konuşma yaparak kongreyi selamladılar. Yapılan konuşmaların ardından yeni yönetimin seçimine geçildi.

Yapılan seçimin ardından HDP Bursa İl Eşbaşkanlığına Ceylan Erol Erdoğan ve Mehmet Dilek seçildi.