23 Eylül 2024 Pazartesi

Buldan'dan Erdoğan'a: Önce buradaki katliamların hesabını ver

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Erdoğan'ın Yeni Zelanda katliamına ilişkin görüntüleri seçim meydanlarında kullanmasına tepki gösterdi, "Yeni Zelanda çok uzak, sen önce Türkiye?de işlenen katliamların hesabını ver" dedi.
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan seçim çalışmalarına İstanbul’da devam etti.  
 
Sultanbeyli mitinginde konuşan Buldan, Erdoğan'ın HDP'yi hedef gösteren açıklamalarına tepki gösterdi ve ekledi: "Tayyip Bey, her gittiği yerde yaptığı mitinglerde sinevizyonlarda bizleri gösteriyor ya, aslında bizleri değil 'HDP halktır, halk burada' sloganını göstersin. Her yerde bu görüntüyü izletsin. Ama buna cesareti yok. Aslında mitinglerde söyleyecek sözleri de yok, kullanacak kelimeleri de yok. Ne yapıyorlar? Bir gün Kürdü, bir gün Aleviyi, bir gün kadınları sinevizyonlarla millete gösteriyorlar." 
 
Erdoğan "bir oy fazla almak" için Türkiye halklarına hareket ettiğini belirten Buldan, şunları söyledi: "Bugün de yaptığı konuşmada HDP'lilerin dinsiz, imansız ve ateist olduğunu iddia ediyor. Peki buradan sormak istiyoruz. Siz değil misiniz 24 Haziran seçimlerinde yaptığınız mitinglerde elinize Kuran’ı Kerim’i alıp dini istismar ederek seçim mitingleri düzenleyen? Peki, siz değil misiniz camilere AKP posterlerini asıp camilerden seçim çalışmaları yapan?"
 
Yeni Zelanda'daki ırkçı katliamı kınayan Buldan, "Yeni Zelanda’da 3 gün önce bir katliam gerçekleşti. Yeni Zelanda’da iki camiye yapılan silahlı saldırıda 50’nin üzerinde Müslüman can verdi. Tayyip Bey bunu bile kullandı. Seçim mitinglerinde o katliamın görüntülerini izletti. Yeni Zelanda Başbakanı; 'Ben katilin ismini bile ağzıma almayacağım' derken, Tayyip Bey o katliamın bütün görüntülerini insanlara izletti" dedi.
 
Erdoğan'a "Yeni Zelanda çok uzak, sen önce Türkiye’de işlenen katliamların hesabını ver" diye seslenen Buldan, şöyle konuştu: "Bugün de çıkmış, 'Eğer Yeni Zelanda bu katliamın hesabını sormazsa biz gereğini yaparız, biz sorarız' diyor. Ya Yeni Zelanda çok uzak, sen Türkiye’de işlenen yapılan katliamların hesabını ver önce! Ankara Katliamında, Suruç Katliamında onlarca insan can verdi. İstanbul’da bombalar patladı. IŞİD bombalar patlattı. Diyarbakır HDP mitinginde IŞİD bomba patlattı. Roboski’de katliam yapıldı, insanlarımız can verdi. Henüz bu katliamların hiçbirinin sorumluları açığa çıkarılmadı. Aksine bunların üzeri örtüldü. Yapanlara farklı görevler verildi. Bu kalkmış, 'Yeni Zelanda’daki katliamın hesabını sormazsanız biz sorarız' diyor. Sen önce kendi ülkende yapılan katliamların hesabını ver sonra çık istediğin kadar konuş." 
 
Açlık grevlerine dikkat çeken Buldan, "İki gün önce Tekirdağ Cezaevinde Zülküf Gezen tecridin kalkması için yaşamına son verdi. Biz de buradan bir kez daha açlık grevinde olan arkadaşlarımızın talebinin mutlaka ama mutlaka dikkate alınması gerektiğini ifade ediyoruz. Cezaevlerinden cenazelerin çıkmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bütün bunlar için ama ayrıca cezaevlerinde tutuklu olan milletvekili arkadaşlarımızın, belediye eşbaşkanlarımızın, partili arkadaşlarımızın, bu ülkede barış isteyen aydınların, yazarların, akademisyenlerin, özgürlüklerine kavuşabilmeleri için de 31 Mart önemli bir tarihtir."