23 Eylül 2024 Pazartesi

Buldan'dan Adalet Bakanı'na: Çıkardığınız yasalara uyun

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Adalet Bakanı'na seslenerek "Çıkarmış olduğunuz yasayı uygulayın! Bunu uygulamamakla kendiniz suç işliyorsunuz. Bu devran dönecek ve siz de bir gün hukuk önünde hesap vereceksiniz" dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve beraberindeki heyet Silopi'de halk buluşması gerçekleştirdi.
 
Buldan'a Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan, HDP kent milletvekilleri Nuran İmir, Hüseyin Kaçmaz ve Hasan Özgüneş eşlik etti.
 
Seçim bürosuna gelen Buldan ve beraberindeki heyet, "Direne direne kazanacağız", "HDP halktır halk burada", "Leyla Güven onurumuzdur" sloganları ile karşılandı.
 
Ardından HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, konuşma yaptı. Buldan, Şırnak'ın geçmişten bugüne birçok zulme maruz kalmasına rağmen asla diz çökmediğini vurgulayarak  "Acılarımızı yüreğimize gömsek de onları unutmadık" dedi.
 
Cansız bedeni günlerce sokakta bekletilen Taybet İnan'ı hatırlatan Buldan, "Taybet Ana'yı, Seve'yi, Pakize'yi, Fatma'yı unutmadık. Seve'lerin, Pakize'lerin, Fatma'nın yoldaşları size söz veriyoruz: Onların hesabını hukuk önünde soracağız" diye konuştu.
 
BARIŞ DEDİKÇE KATLEDİLDİK
 
"Bizler HDP olarak barış dedikçe, adalet dedikçe, hukuk dedikçe onlar insanlarımızı katlettiler" diyen Buldan, bu politikanın parçası olarak kayyumlar eliyle Kürt halkının iradesinin gasp edildiğini kaydetti.
 
Sayıştayın devlet kurumlarında yapılan yolsuzlukları açığa çıkaran raporlarına değinen Buldan, "Şırnak Belediyesi'ne kayyum atanmadan önce 8 trilyon para olmasına rağmen, bugün Recep Tayyip Erdoğan ‘O paraları Kandil'e gönderdiler' diyor. Oysa Sayıştay raporlarına baksın, belediyelerimizde trilyonların kasada olduğunu görecek. Ancak bugün ayakta durmak için, kendi iktidarlarını sağlama almak için bu yalanlara ve iftiralara sarılıyorlar" diye ifade etti.
 
HALKLAR BARIŞ İSTİYOR
 
"Bugün ekonominin dibe vurduğu bir dönemde, insanların açlıktan, yoksulluktan, sefaletten bıktığı bir dönemde, ‘ekmek istiyoruz, aş istiyoruz, iş istiyoruz' dediği bir dönemde ellerine mikrofonu alıp ekmekle bombanın merminin kıyaslamasını yapıyorlar" diyen Buldan, halkların barış istediğini söyledi.
 
"Bütün belediyelerimizin arsalarını parsel parsel kendi müteahhitlerine, kendi yandaşlarına sattılar. Şırnak Belediyesi Kayyumu belediyeye ait bütün arsaları kendi yandaşlarına parsel parsel sattı. Bütün bunları bu bir aylık süreç içinde 31 Mart'a kadar, belediye eşbaşkan adaylarımız her ortamda, her zeminde onların yüzüne vuracak ve sizlere anlatacaklar" diyen Buldan, AKP'nin oy istemeye yüüznün olmadığını belirtti.
 
KADINLARIN CESARETİNDEN KORKUYORLAR
 
Seçilmiş HDP'li belediye başkanı ve milletvekillerini hatırlatan Buldan, "Selahattin Demirtaş'ın siyasetinden korkuyorlar, Figen başkanımızın kadın özgürlük mücadelesinden korkuyorlar, kadınların yanında olduğu için ondan korkuyorlar" dedi.
 
115 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven'e ve hapishanelerdeki açlık grevine değinen Buldan, "Tek bir talepleri var: Sayın Öcalan'ın ailesi ve avukatlarıyla görüşebilmesi. Bu kadar haklı bir talebi, bu kadar meşru bir talebi, bu kadar yasal bir talebi görmezden, duymazdan geliyorlar" diyerek tecridin kaldırılması gerektiğini dile getirdi.
 
Adalet Bakanı'na seslenen Buldan, "Çıkarmış olduğunuz yasayı uygulayın! Bunu uygulamamakla kendiniz suç işliyorsunuz. Bu devran dönecek ve siz de bir gün hukuk önünde hesap vereceksiniz" dedi.