25 Eylül 2024 Çarşamba

Buldan: Yeşil Sol Parti güçlü bir şekilde parlamentoya girecek

Esenler'de Yeşil Sol Parti'nin gerçekleştirdiği halk buluşmasında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Bu ülkede düşmanlık yapanları, Kürdü yok sayanları, Kürdü inkar edenleri, Türkiye halklarını inkar edenleri, kadınların geleceğini karartanları, gençlerin hayallerini çalanları mutlaka göndereceğiz" dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Esenler ilçesinde halkla buluştu. Buluşmaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Yeşil Sol Parti milletvekili adayları ve çok sayıda kişi katıldı.

Dörtyol Meydanında gerçekleştirilen buluşma halaylarla başladı. Bu esnada meydandaki AKP standından gelen çok sayıda faşist bayraklar ve bozkurtlarla provokasyon girişiminde bulundu.

ÖNDER: NEFRET TOHUMU EKENLERDEN BIKTIK
Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Sırrı Süreyya Önder, provokasyon girişimine tepki göstererek, "Millet bıktı artık. Bu ülkede nefret tohumları ekenlerden bıktık. Artık yeter dememin zamanı geldi. 14 Mayıs buna son vermenin tarihidir" dedi. Halk Önder'in sözlerini alkışlarken, faşistler tahrik edici sloganlar attı.

Herkesin doğuştan sahip olduğu hakları talep ettiklerini söyleyen Önder, "Bir kardeşlik iklimi oluşturmanın önündeki tek engel bu çatışmalardan beslenenlerdir. Biz herkese elimizi uzatacağız. Bizi görmeyen gözlere, işitmeyen kulaklara derdimizi anlatmamız lazım. Bunu yaptığımızda bu sevgisizlik yerle yeksan olacaktır" ifadelerini kullandı.

BULDAN: DİRENİŞİMİZİ ASLA DURDURAMAYACAKLAR
Ardından söz alan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Bu meydan Kürdün de, Türkün de, Ermeninin de, Süryaninin de, Alevinin de, kadının da, gencin de meydanıdır. O yüzden ne yaparlarsa yapsınlar bizim birlikteliğimizi, kardeşliğimizi, mücadelemizi, bizim direnişimizi asla ama asla durduramayacaklar" dedi.

Halkın değişim talebine işaret eden Buldan, Kürt ve demokrasi düşmanı zihniyetin gidici olduğunu söyledi. Buldan, "Aramıza ayrımcılık tohumları ekenleri, bizi kutuplaştıranları bu ülkeden artık göndereceğiz. Onların bu ülkeyi yönetmesine asla izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

"Herkes şuna inansın; atı alan Üsküdar'ı geçemeyecek. Hatta at bile bulamayacaklar. Üsküdar'ın yoluna bile giremeyecekler" diyen Buldan, halkın değişim kararını verdiğini söyledi. Umutsuzluğu, huzursuzluğu, adaletsizliği yayanlara karşı ülkeye mutlaka barışı, adaleti, hakkı ve hukuku getireceklerini söyleyen Buldan, Yeşil Sol Parti'nin yanı sıra Kürt halkının, işçilerin, emekçilerin, kadınların taleplerini kulağını tıkayan Kemal Kılıçdaroğlu'na da oy istedi.

"Bu ülkede düşmanlık yapanları, Kürdü yok sayanları, Kürdü inkar edenleri, Türkiye halklarını inkar edenleri, kadınların geleceğini karartanları, gençlerin hayallerini çalanları mutlaka göndereceğiz. Şimdiden seçimin sonuçlarının hepimize huzur getireceğine yürekten inanıyoruz. Yeşil Sol Parti'yi Türkiye'nin her yerinde bayraklarımızla, sloganlarımızla, mesajlarımızla yaydık" diyen Buldan, Yeşil Sol Parti'yi herkese tanıtma çağrısı yaptı.

Buldan, "Ben inanıyorum ki; İstanbul bu dönem oylarını üçe katlayacak. Yeşil Sol Parti temsilcileri güçlü bir şekilde parlamentoya gönderecek" dedi.

Buldan'ın konuşmasının ardından dağılan kitleye meydanda toplanan AKP'liler saldırı girişiminde bulundu.