23 Eylül 2024 Pazartesi

Buldan: Yalancılar, talancılar 31 Mart'ta halkımızdan yanıtı alacak

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Diyarbakır'ın Dicle İlçesi'nde düzenlenen halk buluşmasında yaptığı konuşmada, "Her gün bize iftira atanlar, yalan söyleyenler 31 Mart'ta, halkımızın büyük bir dersiyle karşılaşacaklar. Yalanlarını, talanlarını, hırsızlıklarını sandıkta verilecek olan cevapla alacaklar" dedi.
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin seçim çalışmaları kapsamında Diyarbakır'ın Dicle İlçesi'nde düzenlenen halk buluşmasına katıldı.
 
Burada konuşan Buldan, 31 Mart'ta AKP devrinin kapanacağını söyleyen Buldan, "Biz, 31 Mart tarihine işte böyle bakıyoruz. Her gün bize hakaret edenler, her gün bize iftira atanlar, yalan söyleyenler 31 Mart tarihinde, halkımızın büyük bir dersiyle karşılaşacaklar. Yalanlarını, talanlarını, hırsızlıklarını sandıkta verilecek olan cevapla alacaklar" dedi. 
 
Dicle ve Diyarbakır halkına güvendiklerini vurgulayan Buldan, yerel seçimlerde iyi bir sonuç alacaklarına yürekten inandıklarını kaydetti, "Biliyoruz ki Dicleliler Amed Büyükşehir'i örnek alacak. Biliyoruz ki Dicleliler Van’ı örnek alacak, Colemêrg’i örnek alacak, Gever’i örnek alacak ve en yüksek oyla bir kez daha tarih yazacaklar" şeklinde konuştu. 
 
'96 KAYYIM ANKARA'DA FİLM ÇEVİRECEK, BAŞROLDE DE ERDOĞAN OLACAK'
 
AKP iktidarının kayyum atadığı illerden birinin de Diyarbakır olduğunu hatırlatan Buldan, şöyle devam etti: "Halkımızın, sizlerin seçimlerde oyunuzu verdiğiniz, 'irademdir' dediğiniz belediye eşbaşkanlarımızın yerine kayyım atanmış, belediyeniz gasp edilmiş. O kayyım tüm kurumları kapatmış, tabelalarını değiştirmiş ve bir halkın iradesine, seçilmişlerine haksızlık yapmış. Ama 8 gün kaldı, 8 gün sonra o kayyım da tıpkı diğer kayyımlar gibi Ankara’ya gidecek. Sayıları az değil, 96 kayyım. Tam bir film ekibi. Ankara’ya gittikten sonra işsiz kalmayacaklar, işleri hazır, film çevirecekler. O filmin baş kayyımı da Recep Tayyip Erdoğan olacak."
 
'KÜRTLER HİÇBİR YERDE KAYBETMEZ AMA SİZE BÜYÜK KAYBETTİRECEKLER'
 
Buldan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Burada önemli bir ittifak gerçekleştirdik. Kürt halkının bir araya gelişinin en güzel örneklerinden birini sergiledik. Bu ilçemizde de ittifakın önemi büyük. İşte bunun için 31 Mart tarihinde vereceğiniz oylar, aynı zamanda bu ittifak için de verilecek olan oylardır. Çünkü onlar hiçbir zaman bizim bir araya gelmemizi istemediler, Kürtlerin bir araya gelişini tasvip etmediler. Ama bir araya geldik, birlik ve beraberliğimizi sağladık. 31 Mart'ta da Dicle başta olmak üzere, ittifak gerçekleştirdiğimiz bütün ilçelerde bunu bir kez daha ispat edeceğiz. Şunu görecekler, Kürtler hiçbir yerde kaybetmez ama Kürtler size büyük kaybettirecek. İstediğimiz yerde Kürtlerin birliği ile büyük kazanımlar elde etme, istediğimiz yerde de Kürtlerin birliği ve beraberliği ile onlara kaybettirme taktiklerini gerçekleştiriyoruz."
 
'DAHA KAÇ İNSANIN YAŞAMINI YİTİRMESİNE GÖZ YUMACAKSINIZ?'
 
Hapishanelerde Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için süren süresiz dönüşümsüz açlık grevinde olan Ayten Beçet'in yaşamına son verdiğini söyleyen HDP Eş Genel Başkanı Buldan, bir kez daha iktidara ve adalet bakanlığına seslendi: "Daha kaç insanın yaşamını yitirmesine göz yumacaksınız? İnsanlık suçu olan tecridin kaldırılması konusunda daha ne kadar ketum olacaksınız?"
 
Leyla Güven'in eylemin 136. gününde olduğunu anımsatan Buldan, şunları kaydetti: "Cezaevlerinde, dışarıda insanlar bedenlerini açlığa yatırmış ve tecridin kaldırılmasını talep ediyor. Tecrit bir insanlık suçudur. Her yerde söyledik, bugün burada da söylüyoruz. Sayın Öcalan'ın da diğer tutuklular ve hükümlüler gibi ailesi ve avukatlarıyla görüşme hakkı vardır. Bu hakkı kimsenin elinden alamazsınız. Bu hakkı insanların elinden almakla kendi yasalarınızı hiçe sayıyoruz. Kendi yasalarını uygulamayan bir hükümetin, bu ülkeyi gelecekte de yönetemeyeceğini biliyoruz. Buradan Adalet Bakanı’na ve hükümete bir kez daha çağrı yapıyoruz: Tecrit derhal kaldırılmalıdır, Sayın Öcalan ailesi ve avukatlarıyla derhal görüştürülmelidir."
 
Tüm engelleme ve baskıya rağmen halkın HDP'yi sahiplendiğini kaydeden Buldan, halktan aldıkları bu güç ve moralle yürüdüklerini söyledi. 
 
Edirne F Tipi Hapishanesi'nde tutuklu olan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın selamlarını halka ileten Buldan, Demirtaş'ın, "Kayyımları Ankara’ya gönderelim, büyük şehirlerde de faşizme kaybettirelim. Bunun için de sandığa gidelim, oylarımızı kullanalım ve büyük dersi 31 Mart’ta verelim" çağrısı yaptığını duyurdu. 
 
Buldan, HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, DBP eski Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve hapishanelerde tutsak olan seçilmişleri de selamlayan Buldan, halkın onlar için 31 Mart'ta gereken yanıtı iktidara vereceğini söyledi.