25 Eylül 2024 Çarşamba

Buldan ve Temelli hakkında soruşturma başlatıldı

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli hakkında, 3 Kasım'da HDP İstanbul İl Kongresi'nde yaptıkları konuşmalar nedeniyle, "örgüt propagandası yapmak" yaptıkları iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli hakkında soruşturma başlatıldı. Temelli soruşturmaya tepki göstererek, "Yaptıkları altında ezilenler yaptıklarını gizlemek için HDP'ye saldırıyorlar" dedi.

Soruşturmanın gerekçesi, Buldan ve Temelli'nin 3 Kasım Pazar günü HDP'nin İstanbul 3. Olağan Kongresi'nde yaptıkları konuşmalar. HDP Eş Genel Başkanları hakkında "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla soruşturma açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, Buldan ve Temelli hakkındaki dosyanın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildiği belirtildi.

TEMELLİ: SORUŞTURMALAR SUSMAMIZA DÖNÜK BİR TEHDİT
Soruşturmaya ilişkin açıklama yapan Sezai Temelli, "Yaptıkları altında ezilenler, yaptıklarını gizlemek için HDP'ye saldırıyorlar. Bizler hakikatin sesi olmaya devam edeceğiz" dedi.

Bunun yaşananların özeti olduğunu belirten Temelli, şunları söyledi: "Ağzımızı her açtığımızda yeni bir soruşturma başlatılıyor. Bu yargının talimatla çalıştığının göstergesi. Ancak yargı talimatla çalışma noktasını da geçti. Artık her durumda kendilerine vazife çıkarır bir haldeler.

Nerede iktidarı ve politikalarını eleştirsek soruşturma açılıyor. Bu soruşturmalar susmamıza, sinmemize yönelik bir tehdit. Ortada yargı konusu dahi olabilecek bir durum yok. Bizler her şeye rağmen hakikatin sesi olmaya devam edeceğiz."