25 Eylül 2024 Çarşamba

Buldan: Seçimlere giderken herkese Yeşil Sol'u anlatın

Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen Yeşil Sol Parti mitinginde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, iktidarın Kürt düşmanı ittifakla ayakta kalmaya çalıştığını vurguladı ve herkese Yeşil Sol'a oy verme çağrısı yaptı.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Bitlis'in Tatvan ilçesinde miting düzenledi. Binlerce kişinin bir araya geldiği miting öncesi Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ilçe girişinde konvoyla karşılandı.

Mitingde Bitlis'in Yeşil Sol Parti milletvekili adayları Hüseyin Olan, Semra Çağlar Gökalp ve Enver Balin büyük bir coşkuyla karşılandı. Miting, demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşuyla başladı.

BAYINDIR: BU HALK BAŞ EĞMEDİ, EĞMEYECEK
İlk sözü alan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, gençlerin ve kadınların iktidarı göndermekte kararlı olduklarını söyledi. Bitlis'in yüz yıllardır Kürt siyasetinin merkezi olduğuna işaret eden Bayındır, AKP-MHP iktidarının inkar iktidarı olduğunu belirtti. İnkarcı zihniyeti yıkacaklarını ifade eden Bayındır, "Bu iktidar Kürt halkı için değildir. Bu iktidar halkın inkarı ve yok edilmesi içindir. Bunların sonunu getireceğiz. Hiçbir şey ellerinde kalmamış. Sadece öldürmek ve tasfiye kalmış ellerinde. Arkadaşlarımız gözaltına alındı. Bedlîs'ten sesleniyoruz; bu halk baş eğmedi, eğmeyecek" ifadelerini kullandı.

İktidarın Kürt sorununda çözümsüzlüğü dayattığını söyleyen Bayındır, şöyle devam etti: "Kürt sorunun çözümü için bu seçimler çok önemli. Sorumluluk sizin üzerine düşüyor. Nerede olursak olalım sandıklara sahip çıkacağız. Seçimlere müdahale etmek istiyorlar. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar halkımız kazanacak. 15 Mayıs'ta Kürdistan'da özgürlük halayına duracağız" ifadelerini kullandı.    

BULDAN: BİTLİS'TE 3-0 YAPACAĞIZ
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Bitlis halkına güvendiklerini belirterek, Bitlis'te 3-0 yapacaklarını söyledi. Yeşil Sol'un rengini Türkiye'nin her yerine yayacaklarını kaydeden Buldan, iktidarın HDP'yi kumpas ve kapatma davalarıyla siyasetin dışına atmaya çalıştığını ifade etti.

İktidarın işçileri, esnafları, kadınları ve tüm halkı mağdur ettiğini dile getiren Buldan, ülkenin tüm kaynaklarının yandaş sermayeye, çetelere peşkeş çekildiğini vurguladı. "Bu halk onların umurunda değil. Bitlis halkı ne yaşıyor, onların umurunda değil. Onlar buraya bir tane yatırım yaptılar. Ahlat'ta kışlık bir saray yaptılar. Tek yatırımları kışlık saraylarıdır" diyen Buldan, halkın derin bir yoksulluğa mahkum edildiğine dikkat çekti.

'GENÇLERE BÜYÜK BİR SORUMLULUK DÜŞÜYOR'
Bütün bunların hesabını 14 Mayıs'ta göreceklerini ifade eden Buldan, AKP'yi siyasi arenadan silmek zorunda olduklarının altını çizdi. Seçimlerde özellikle ilk defa oy kullanacak gençlere büyük bir sorumluluk düştüğünün altını çizen Buldan, "Bu iktidarı değiştirecek olan siz gençlersiniz. Sevgili gençler, sizin oylarınız her şeyden daha kıymetlidir. O oylar mutlaka Yeşil Sol'a gitmelidir" dedi.

Cami avlusunda miting yapacak kadar yüzsüz bir iktidarla karşı karşıya olduklarını belirten Buldan, dini istismar ederek oy toplamaya çalışan iktidara Bitlis halkının 14 Mayıs'ta mutlaka cevap vereceğini vurguladı. Buldan, "Bir de ne diyorlar; 'Hiç kimsenin patatesle ve soğanla derdi yok.' Bitlisli kadınların patatesle de soğanla da derdi var. Bitlis halkının geçim derdi var. Saray penceresinden baktığı zaman soğanın değerini de anlayamazsın. Bitlis halkın senin gibi saraylarda oturmuyor. Bu ülkenin bir derdi daha var o da sizsiniz. Sizi de göndereceğiz" ifadelerini kullandı.

'KÜRT DÜŞMANI İTTİFAK YAPTILAR'
AKP iktidarının Beyaz Toros ittifakı yaptığını söyleyen Buldan,  şöyle devam etti: "Bununla birlikte Kürt düşmanlığı, Kürtlerin geleceğini karartan bir ittifakları var. Son 2 gün içerisinde yüzlerce arkadaşımızı gözaltına aldılar. Söz veriyoruz; Bu ülkeye demokrasiyi, barışı ve adaleti mutlaka getireceğiz. AKP hükümetinin, MHP ile birlikte kurduğu ittifakla birlikte ülkeye yaşattığı zorun ve zulmün de hesabını 14 Mayıs'ta sandıklarda mutlaka soracağız. Sandığa giderken Yeşil Sol'u hafızanıza mutlaka yerleştirerek gidin. Okuma yazması olmayanlara Yeşil Sol ile seçimlere girdiğimizi mutlaka anlatın."

Müzik dinletisiyle son bulan miting boyunca "Direne direne kazanacağız" ve "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganları atıldı.