25 Eylül 2024 Çarşamba

Buldan: Sandıklarımıza ve oylarımıza sahip çıkalım

Yeşil Sol Parti'nin Fatih'teki seçim bürosu açılışına katılan HDP Eş Genel Başkanı Buldan, halklara seçim günü sandıklara ve oylara sahip çıkma çağrısı yaptı.

İstanbul'un Fatih ilçesi Kocamustafapaşa Mahallesinde Yeşil Sol Parti'nin seçim bürosu açıldı. "Direne direne kazanacağız", "Bijî berxwedana zindanan", "Jin jiyan azadî" sloganlarının sık sık atıldığı açılışa Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Yeşil Sol Parti Merkez Yürütme Konseyi (MYK) üyesi Çiğdem Özbaş'ın katıldığı açılışta, Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri, Kadın Zamanı Derneği üyeleri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Marmara temsilcileri, Barış Anneleri İnsiyatifi üyeleri, HDP İstanbul İl Eşbaşkanı İlknur Birol, HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm'ün de aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı.

Açılış öncesi bir araya gelen halk uzun süre alkış ve zılgıtlarla halay çekti. Halk Yeşil Sol Parti'nin aracını coşkuyla karşıladı hep birlikte "Diren ha Diyarbekir diren" şarkısını söyledi.

Halkları Kürtçe selamlayan Buldan, milyonların İstanbul'da Yeşil Sol Parti'nin mitinglerine katılacağını söyledi. İstanbul bir bütün olarak bu dönem en güçlü, en fazla oy oranını alacağını belirten Buldan, "Kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.

"Sizleri çaresiz bırakmayacağız, sizleri tercihsiz bırakmayacağız" sözü verdiklerini hatırlatan Buldan, bugün milletvekili aday listelerini YSK'ya teslim ettiklerini belirtti. Ülkedeki tüm renkleri, inançları, kadınları, ayrımcılığa uğrayan, yok sayılan, inkar edilen kimliklerin görüldüğünü kaydeden Buldan, "İşte biz böyle bir parti olduğumuz için bu kadar üstümüze geliyorlar. Böyle bir parti olduğumuz için bizden korkuyorlar. Ama korkmaya devam etsinler" dedi.

AKP-MHP iktidarının 21 yıllık politikalarına işaret eden Buldan, "Özellikle son dönemlerde her türlü hukuksuzluğu, her türlü haksızlığı yapan bir iktidar olarak tarihe geçti AKP ama onlara Yeşil Sol Parti olarak son derslerini vereceğiz, 14 Mayıs'ta onları sandıklara gömeceğiz ve onları göndereceğiz" ifadelerini kullandı.

"Bu ülke tek adamdan büyüktür, bu ülke Erdoğan'dan büyüktür" vurgusu yapan Buldan, bu ülkede değişimden, kadın özgürlüğünden yana olan, gençlerin geleceğini isteyenlerin tercihini yapacağını söyledi. Demokrasiden, özgürlüklerden yana, hukuksuzlukların son bulmasından yana halkların tercih kullanacağını belirten Buldan, İstanbul'un Türkiye'nin kaderini belirleyeceğini kaydetti.

81 ilde adayları olacağını, Türkiye'nin her yerinde Yeşil Sol'un rüzgarının eseceğini ifade eden Buldan, "14 Mayıs'ta sandıklarımıza sahip çıkacağız. Şunu belirteyim, seçimler sandıklarda kazanılır, sandıklarda kaybedilir. AKP'nin bu seçimlerde kaybetmemek için her türlü hukuksuzluğa başvuracağını biliyor, tedbirlerimizi alıyoruz. Bütün muhalefet partileriyle seçim güvenliğini, sandık güvenliğini esas alacağımız yöntemleri hayata geçireceğiz. Sandıklarımıza sahip çıkacağız ama sizlerin de sandıklarına sahip çıkması için her birinizi bu görev ve sorumlulukla hareket etmesi önemli" çağrısı yaptı.

Buldan, şöyle devam etti: "İstanbul'daki halkımıza ve seçmenimize güveniyoruz. Bütün bunlarla birlikte Yeşil Sol'dan parlamentoya girmek, değişimi dönüşümü gerçekleştirecek."

Konuşmanın ardından büronun açılışı gerçekleşti.