30 Eylül 2024 Pazartesi

Buldan: Ortak tarihimizi bu kongrede bir daha yazalım

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, HDP'siz bir Türkiye'nin, yaşamın, siyasetin olamayacağını kaydetti ve "Demokrasiyle, barışla, adaletle, özgürlükle örülü bir geleceğin HDP'yle mümkün olduğunu herkese gösterelim. Ortak başarı hikayemizi ve tarihi hep birlikte bu kongrede bir kez daha yazalım" dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin haftalık Meclis grup toplantısında gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi. HDP'nin demokratik geleceğin kurucu öznesi olma gücünü daha da büyüttüğünü, büyütmeye de devam edeceğini söyleyen Buldan, "Hep birlikte kazanacağımız büyük finale doğru hızla ve kararlı adımlarla ilerliyoruz. Çözüm biziz, sözümüz var diyoruz" dedi. 

Van'ın Başkale ilçesine bağlı Xaşkan mahallesinde bir kişinin işkenceyle gözaltına alındığı ana ilişkin görüntüleri hatırlatan Buldan, "İktidar bu yöntemle seçim kampanyasını başlattı. Halka silah doğrultan, dakikalarca havaya silah sıkan, kadınları darp eden bu vahşeti şiddetle kınıyoruz. Amaçlarının halkı korkutmak ve sindirmek olduğunu gayet iyi biliyoruz. Ama asıl bildiğimiz ve gördüğümüz şudur; bu iktidar ve onun şürekâsı tir tir titriyor ve korkuyor. Karşısına çıkamadığı halkın üzerine silahlı kolluk güçlerini salanlar bilmelidir ki kimse bu halka diz çöktüremedi, boyun eğdiremedi. Hele Van halkı asla diz çökmedi. Siz onlara diz çöktüremeyeceksiniz. Silahlarla yürüttüğünüz seçim kampanyanız iktidarınızın da siyasetinizin de sonu olacaktır" dedi. 

3 Temmuz'a sayılı günler kaldığını belirten Buldan, şöyle devam etti: "Kongremiz umudun ve cesaretin, ortak geleceğin kongresi olacaktır. Her dilden, her inançtan, her kimlikten renklerin buluşacağı halkların kongresi olacaktır. Gelin 8 Mart'ın, Newroz'un, 1 Mayıs'ın coşkusunu ve iradesini kongremizde buluşturalım. Kongremizi demokrasi ittifakının, kadın ve gençlik ittifakının en güçlü çıkışına dönüştürelim. Kongremizi, hep birlikte kazanacağımız o güzel ve aydınlık günlerin kapısını açan bir milada dönüştürelim. HDP'siz bir Türkiye'nin, HDP'siz bir yaşamın, HDP'siz bir siyasetin olmayacağı hakikatini herkese hep birlikte gösterelim. Demokrasiyle, barışla, adaletle, özgürlükle örülü bir geleceğin HDP'yle mümkün olduğunu herkese gösterelim. Ortak başarı hikâyemizi ve tarihi hep birlikte bu kongrede bir kez daha yazalım. Yolunuz ve yolumuz açık olsun. Hızır hepimizin yardımcısı olsun."