25 Eylül 2024 Çarşamba

Buldan: Mührünüzü Yeşil Sol'un altına vurun

Yeşil Sol Parti'nin Antalya mitinginde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Diğer hiçbir partiyi görmeyin, sadece ağacı görün. Yeşil Sol'u görün ve mührünüzü Yeşil Sol'un altına vurun" dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Antalya'da miting düzenledi. Sağanak yağışa rağmen binlerin toplandığı miting halaylarla başladı. Demokrasi ve özgürlük mücadelesinde ölümsüzleşenler anısına saygı duruşunda bulunulan mitingde Yeşil Sol Parti milletvekili adayları halkı selamladı.

Mitingde konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde herkesin büyük bir sorumluluğu olduğunun altını çizdi. Bu seçimlerde geleceği belirleyeceklerini ve iktidarı tabela partisine çevireceklerini söyleyen Buldan, "Şimdi kaybettiklerini, kaybedeceklerini anladılar ve kirli bir kara propagandaya başladılar. Çünkü kaybediyorlar, kaybedecekler. Binbir türlü iftirayı, yalanı, kara propagandayı ortaya sürmeye başladıklarını görüyoruz. HDP'nin Millet İttifakı'yla kapalı kapılar ardında kirli pazarlıklar yaptığını iddia ediyorlar. Buradan açık konuşuyoruz: HDP hiç kimseyle, hiçbir zaman, hiçbir yerde kapalı kapılar ardında kirli pazarlıklar yapmadı, yapmaz" ifadelerini kullandı.

Türkiye halklarının 21 yıllık süreçte yaşananlara tanık olduğunu vurgulayan Buldan, "Bir kez daha iktidara gelmeyi niye istiyorlar? Biraz daha çalmak için, talan için, hırsızlık için, yolsuzluk için bir kez daha iktidara gelmeyi istiyorlar. Ama buna müsaade etmeyeceğiz ve AKP'yi göndermek için her yerde Yeşil Sol'un altına mührümüzü vuracağız ve onları göndereceğiz" dedi.

Antalya'dan en az iki milletvekili çıkarmayı hedeflediklerini söyleyen Buldan, "Yeşil Sol'un bir erkek bir kadın milletvekiliyle parlamentoda sizin sesiniz ve sözünüz olmasını istiyorsanız bu seçimde Yeşil Sol'a güçlü bir mühür vurun. 50 artı 1'in hesabını yapanlara şunu söylüyoruz: Antalya 50 artı 1 almak için Erdoğan'a müsaade etmeyecek. AKP ve küçük ortağı sandıkta 1 artı 1 alarak yaptıklarının hesabını sandıkta ödeyecekler" ifadelerini kullandı. 

14 Mayıs'ta mührü sadece Yeşil Sol Parti ağacının altına vurma çağrısı yapan Buldan, "Diğer hiçbir partiyi görmeyin, sadece ağacı görün. Yeşil Sol'u görün ve mührünüzü Yeşil Sol'un altına vurun. Yeşil Sol'un bayrakları, rengi, sesi ve sözü Türkiye'nin her yerinde dalgalanıyor. İnanıyoruz ki Yeşil Sol Parti güçlü bir temsiliyetle parlamentoya girecek. Biz şimdi bu kürsüde, buralarda konuşuyoruz ama esas sözü sizler sandık başında kuracaksınız. Söz de sizin, karar da sizin, mühür de sizin sevgili halkımız. Hepinizin yolu açık olsun" dedi.

Miting müzik dinletisiyle sona erdi. Miting boyunca, "Jin jiyan azadi", "Yeşil Sol umuttur, umut dimdik ayakta", "Biji serok Apo" ve "Biji berxwedana zindanan" sloganları atıldı.