25 Eylül 2024 Çarşamba

Buldan: Kürt sorununu çözemeyen kendi çözülür

Adana'da Yeşil Sol Parti'nin halk buluşmasında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, AKP-MHP iktidarının Kürt halkına dönük asimilasyon politikalarına dikkat çekerek, "Kürt sorununu çözemeyen kendi çözülür" ifadelerini kullandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) milletvekili adayları, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Canan Yüce seçim çalışmaları kapsamında Adana'nın Ceyhan ilçesinde halkla buluştu.

Ceyhan girişinde alkış ve zılgıtlarla karşılanan heyet, kalabalık bir araç konvoyuyla şehir turu yaptıktan sonra Küçükkırım Mahallesi'nde halk buluşması gerçekleştirdi.

Halkı selamlayan SYKP Eş Genel Başkanı Canan Yüce, 14 Mayıs seçimlerinin tarihi bir seçim olduğunu belirterek AKP-MHP iktidarına karşı tüm ezilenlerin bir araya gelerek mücadele etmesi gerektiğini kaydetti.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, AKP-MHP iktidarının her türlü adaletsizliği yaptığını ifade etti. İktidarın Kürt halkına dönük asimilasyon politikalarına işaret eden Buldan, "AKP-MHP ittifakı gidecek. Çünkü 21 yıldır bu ülkeye zulümden, kötülükten başka, haksızlık ve hukuksuzluklardan başka hiçbir şey getirmediler. Peki ne yaptılar? Kürtleri inkar ettiler. Ne yaptılar? Kürtlerin iradesini gasp ettiler. Belediye başkanlarının yerine kayyum atadılar. Ne yaptılar? Kürtlerin dilini yasakladılar. Oysa Kürtler, kendi diliyle, kendi kimliğiyle, kültürüyle var olmayı isteyen ve bu ülkede büyük bir çoğunluğu oluşturan bir halk" dedi. 

Erdoğan'a seslenen Buldan, "Siz Kürtleri inkar etseniz de etmeseniz de Kürtler var, var olmaya devam edecek. Kendi dilleriyle, kimlikleriyle, kültürleriyle bu coğrafyada yaşamaya devam edecekler" dedi. İktidarın Kürt sorununu yok saydığını dile getiren Buldan, bu ülkedeki en büyük sorunun Kürt sorunu olduğunu söyledi.

Buldan, şöyle devam etti: "Kürt sorunu; Kürt halkının dilinin yasaklanmasıdır. Kürt sorunu, cezaevlerinde binlerce siyasetçinin suçsuz yere yatmasıdır. Kürt sorunu, Kürt halkının iradesinin gasp edilmesidir. Kürt sorunu, Roboski'de 34 insanımızın katledilmesidir. Kürt sorunu, bu ülkede her türlü zulmün, zorun, şiddetin Kürtlere reva görülmesidir. Ama şunu söyleyelim; Kürt sorununu çözemeyen, kendisi çözülür. AKP de çözemedi, çözülecek ve gidecek."

14 Mayıs seçimlerinin önemine dikkat çeken Buldan, Yeşil Sol Parti ile özgürlüğü, barışı, adaleti ve eşitliği getireceklerini kaydetti. 14 Mayıs'a kadar herkese Yeşil Sol Parti'yi anlatacaklarını söyleyen Buldan, "Kararlıyız kazanacağız. Kararlıyız, AKP-MHP faşizmini göndereceğiz. Hepinize çalışmalarında başarılar diliyoruz" dedi.
 
Halk buluşması sonrası Buldan ve beraberindeki heyet, Adana'nın Seyhan ilçesine bağlı Fırat Mahallesi'nde açılışı yapılacak olan kadın bürosuna geçti.