25 Eylül 2024 Çarşamba

Buldan: Korkunun ecele faydası yok, biz kazanacağız

Van'da halkla bir araya gelen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Diyarbakır merkezli operasyonlara tepki göstererek, "Kaybettikçe saldırıyorlar ama saldırdıkça daha çok kaybedecekler. Bu gözaltıları asla kabul etmiyoruz. Bu bir kumpastır, seçimlere yönelik kumpastır" ifadelerini kullandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Van'ın Başkale ilçesinde bulunan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) seçim bürosu önünde halkla buluştu. Binlerce kişinin katıldığı buluşma büyük bir coşkuya sahne oldu.

Van halkını selamlayarak sözlerine başlayan Buldan, tarihsel bir süreçten geçtiklerinin altını çizdi. Van halkının dirençli, coşkulu ve kararlı duruşuna dikkat çeken Buldan, Van halkının tamamının iradesine ve partisine sahip çıkmasını istediklerini söyledi. 14 Mayıs seçimlerinde Van'da hedeflerinin 8-0 olduğuna dikkat çeken Buldan, "Bu tarihi fırsatı eğer değerlendiremezsek, bir 5 yıl daha AKP'nin zulmüyle, faşizmiyle, hukuksuz uygulamalarıyla karşı karşıya kalacağımızı hiç kimse unutmasın" dedi.

"Sevgili kadınlar ve gençler; çalınan umutlarımızı, yarınlarımızı geri almak için AKP'ye öyle bir ders vermeliyiz ki bu kentte bir tabela partisi haline gelsinler" diyen Buldan, AKP'nin 21 yıldır ülkeyi hukuksuzluk, ayrımcılık ve Kürt düşmanlığıyla yönettiğini vurguladı. İktidarın demokrasiyi ve hukuku tanımadığını dile getiren Buldan, "Engellemelerle, kısıtlamalarla bizleri siyasetin dışına atmaya çalıştılar ama artık korkunun ecele faydası yok: Onları göndereceğiz ve biz kazanacağız" ifadelerini kullandı.

Diyarbakır merkezli birçok ilde yapılan gözaltı operasyonlarının AKP'nin kaybettiğinin göstergesi olduğunu belirten Buldan, şöyle devam etti: "Seçime yakın bir süreçte seçimlerde görev yapacak olan avukatları, seçim sürecinde sahneye çıkacak olan sanatçıları, çalışma yapacak arkadaşlarımızı gözaltına almak acizliktir, korkunun göstergesidir. Ama şunu bilsinler; kaybediyorlar, kaybedecekler. Kaybettikçe saldırıyorlar ama saldırdıkça daha çok kaybedecekler. Bu gözaltıları asla kabul etmiyoruz. Gözaltına alınan arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır. Bu bir kumpastır, seçimlere yönelik kumpastır."

Geçmişte de kumpaslarla HDP'ye dönük kapatma ve Kobanî kumpas davalarını açtıklarını hatırlatan Buldan, bütün kumpaslarını boşa çıkardıklarını söyledi. "Şimdi bu çalışma yapacak arkadaşlarımızı gözaltına alırlarsa, Yeşil Sol Parti kazanamaz sanıyorlar ama yanılıyorlar. Biz bir gider bin geliriz, bin gider milyonlar olarak geliriz" diyen Buldan, Yeşil Sol Parti'nin 8 milletvekili adayını Meclis'e göndermek için Van halkına güvendiklerinin altını çizdi. 

Seçim gününe kadar gece gündüz çalışacaklarını söyleyen Buldan, şöyle devam etti: "Her kesimi ikna ederek ve birlik ve beraberliğimizi sağlayarak bu faşizmi sona erdireceğiz, bu hukuksuzlukları bitireceğiz. Bunun için büyük bir oranla ve Van'da Yeşil Sol Parti'yi birinci parti yaparak çalışmalarımızı sürdürmek zorundayız. Tarihsel sorumluluk budur ve biz bu sorumluluğu üstlenmek zorundayız. Hepinize çalışmalarınızda başarılar diliyorum, hepimizin yolu açık olsun. Mutlaka kazanacağız, mutlaka başaracağız."