25 Eylül 2024 Çarşamba

Buldan, Keskin'e dayanışma ziyaretinde bulundu

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, geçtiğimiz günlerde hakkında açılan soruşturma gösterilerek evi basılan İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin'e dayanışma ziyaretinde bulundu.

İSTANBUL - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, milletvekilleri Oya Ersoy, Zeynel Özen, Ali Kenanoğlu ve Fatma Kurtulan geçtiğimiz günlerde hakkında açılan soruşturma gösterilerek evi basılan İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel başkanı Eren Keskin'e geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. İHD İstanbul Şubesi'ndeki ziyarete İHD Şube Başkanı Gülseren Yoleri eşlik etti.

‘SALDIRI HEPİMİZE YAPILMIŞ'
Ziyarete ilişkin açıklama yapan Buldan, son zamanlarda başta Eren Keskin olmak üzere birçok kişi ve kesime yönelik linç girişimleri, cezalar, gözaltılar, tutuklamalar olduğuna dikkat çekti. Buldan, "Eren Keskin'in güçlü bir insan hakları savunucusu olduğunu biliyoruz. Hukuk, adalet ve kadın özgürlüğü için vermiş olduğu mücadelenin ne kadar önemli ve kıymetli olduğunu da biliyoruz. Kendisine yapılan saldırı, hem kadın hem de insan hakları savunucusu kimliğine yapılmıştır. Sevgili Eren Keskin'e yapılan tüm bu saldırılar hepimize yapılmış sayılır" dedi. Keskin'e yapılan saldırıyı kınadıklarının altını çizen Buldan, "Daha çok bir araya gelebileceğimiz, birlikte güçlü olabileceğimiz bir dönemdeyiz. Ne kadar güçlü ve dayanışma içerisinde olabilirsek bu tür saldırıları berhava edebileceğiz" diye konuştu.

GÜÇLÜ MÜCADELE SÖZÜ
Bugün Türkiye'de adaletin, hukukun ve demokrasinin olmadığını ifade eden Buldan, HDP eski Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan hakkında önce tahliye sonra tekrardan tutuklama kararı verilmesine de tepki gösterdi. Buldan, şunları söyledi: "Saraya bağlı savcılar tarafından bu karara itiraz edildi. Bu itiraz çerçevesinde Abdullah Zeydan'a bir kez daha ceza verildi. Tutukluluğunun devam edilmesi kararı alındı. Bugün ülkede bu duruma itiraz edenler, demokrasiyi ve barışı isteyenler her zaman cezalandırılıyor. Abdullah Zeydan da bunlardan biri oldu. Bu ülkede kadın olmak, Kürt olmak, demokrat olmak, barışı savunmak zor. Ama bizler zorları mücadele ede ede başaracağımıza inanıyoruz. O yüzden bütün bu zorları başarabilmek adına da güçlü bir mücadele yürütebileceğimizin sözünü veriyoruz. Bir kez daha sevgili Eren Keskin'e yanında olduğumuzu ifade etmek istiyoruz."

HUKUK GARABETİ
İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin ise, ziyaret için HDP'ye teşekkür etti. Keskin "Bir kadının yaşayabileceği en büyük acıyı yaşamış bir insanın bana destek olması çok anlamlı. Çocuğunu dünyaya getirdiği gün eşi katledildi. Biz bunların hepsini insan hakları savunucuları olarak çok yakın yaşadık. O kadar çok arkadaşımız öldürüldü ki, o kadar çok insan kayıp edildi ki, bizim kendi yaşadıklarımız onların yanında hiç. Çünkü bizim ölülerimiz var. Bugün eğer bizler bu mücadeleye devam ediyorsak, ölülerimize olan saygımızdan devam ediyoruz" diye konuştu.

Abdullah Zeydan'ın tahliye kararında düşman hukukunun devreye girdiğini söyleyen Keskin, "Kürdistan her zaman farklı bir hukukla yönetildi. Bugün de farkı bir hukukla yönetiliyor. Bu sömürge hukukudur. Ve Kürtler sömürgeciler ile emperyalistler arasında kalmış büyük bir savaş veriyor. Bırakıldığım gün sevinmeye utandım. Serbest bırakıldım sevinemedim. Bir gün önce sevgili Selçuk Mızraklı ve diğer belediye başkanları tutuklandılar. Bu da yetmedi, elleri kelepçeli bir şekilde 10 saat Kayseri'ye sevk edildiler" ifadelerini kullandı.

DÜNYA KOBANÊ GÜNÜ
Birkaç gün önce ABD parlamentosunda "Ermeni Soykırım" tasarısının geçtiğini vurgulayan Keskin, "Kendi coğrafyamızda tartışmadığımız ve yüzleşmediğimiz büyük acılar, katliamlar ve soykırımları başkaları tartışıyor. Ve ülkeler arasındaki çıkar ilişkileri adına tartışıyorlar, biz tartışmadığımız için. Dayanışmaya çok ihtiyacımız var. Bana gösterilen bu dayanışma için çok teşekkür ediyorum. Dün Dünya Kobanê Günü'ydü. Bütün temiz sevgi dolu duygularımızla Dünya Kobanê Günü'nde bir kez daha anmak istiyorum" şeklinde konuştu.

‘DAYANIŞMA GÖSTERECEĞİZ'
Ardından konuşan İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri ise, Keskin'e yönelik saldırının insan hakları kimliğine yönelik bir saldırı olduğunu belirtti. Desteğin ve dayanışmanın çok önemli olduğunu söyleyen Yoleri, "Hak ihlalinin yaşandığı her yer de mutlaka insan hakları savunucuları dayanışma gösterecektir. Zulmün bugün neredeyse egemen olduğu bir zamanda tabi ki bizde insan hakları savunucuları dayanışma göstereceğiz" dedi.