25 Eylül 2024 Çarşamba

Buldan: İktidarın tek meziyeti düşmanlık

Antep'de halklara seslenen HDP Eş Genel Başkanı Buldan, AKP-MHP iktidarının istifa edecek erdem ve yüzü olmadığını, kendilerinin göndereceğini söyledi. 

Antep'te Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) heyeti coşkuyla karşılandı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın da yer aldığı heyet otobanın doğu gişelerinde konvoyla karşılandı. 

Heyet daha sonra Vatan Mahallesindeki seçim irtibat bürosuna geçti. Öte yandan çok sayıda kişi seçim bürosu önünde heyetin gelmesini slogan ve alkışlarla bekledi. Halk heyeti coşkuyla karşıladı, uzun süre alkışlar ve sloganlar dinmedi. 

BULDAN: İKTİDARIN GİDİŞİNE SAHNE OLACAK 
Halkı selamlayan Buldan, "14 Mayıs tarihi hepimiz açısından tarihsel bir öneme Türkiye'nin değişimine ve dönüşümüne, Türkiye'de yaşanan hukuksuzlukların bitimine, Türkiye'deki adaletsizliğe, Türkiye'de inkara ,Türkiye'deki ret politikalarına ve AKP-MHP iktidarının gidişine özellikle sahne olacak bir tarihtir" dedi.  

'AKP KENDİ KADERİNİ YAŞAYACAK'
İktidarın HDP'yi kapatma ve seçimin dışında bırakma hamlesine karşı Yeşil Sol Parti'yle yürüdüklerini hatırlatan Buldan, Yeşil Sol Parti'nin tüm halkların sesi, rengi olacağını ve vekillerini parlamentoya göndereceğini belirtti. Antep halkının AKP'yi çok iyi tanıdığını dile getiren Buldan, "Antepliler 21 yıldır AKP'nin ülkeyi ne hale getirdiğini çok iyi bilir. En son yaşadığımız deprem felaketinde ilk 3 gün ortada olmayanlar depremzedeleri kaderleriyle baş başa bırakanlar bilsin ki 14 Mayıs tarihinde alacakları seçim sonuçlarıyla birlikte esas kendi kaderlerini kendileri yaşayacaklar" ifadelerini kullandı. 

'TEK DERTLERİ HUKUKSUZLUKLA YÖNETTİKLERİ BU ÜLKEDE BİR DAHA İKTİDAR OLMAK'
AKP'nin insanların yüzüne bakacak, karşısına çıkacak yüzü kalmadığını söyleyen Buldan, "Ne yapıyorlar sadece ve sadece tüm Türkiye halkını parmak sallayarak tehdit ederek oy istiyorlar. Ama bu sefer Türkiye'nin her yerinden AKP'ye önemli bir ders verilecek. Tek dertleri bir kez daha iktidar olmak oysa 21 yıldır bu ülkeyi onlar yönetiyorlar ve 21 yıldır bu ülkeye yapmadıkları zulüm, zorluk, hukuksuzluk kalmadı" dedi. 

'DÜŞMANLIKTAN BAŞKA HİÇBİR MEZİYETLERİ YOK'
"Biz bu iktidarın Kürt düşmanı bir iktidar olduğunu biliyoruz. Biz bu iktidarın kadın düşmanı bir iktidar olduğunu biliyoruz hem Kürt düşmanlığı hem kadın düşmanlığı hem demokrasi düşmanlığı hem barış düşmanlığı var. Düşmanlıktan başka hiçbir meziyetleri olmayan ve bu ülkeyi soyup soğana çeviren bir iktidar var" diyen Buldan, en fazla mağdur olanın kadınlar olduğunun altını çizdi ve şöyle seslendi: "Kadın arkadaşlarım artık pazara gidemiyor, markete gidemiyor. Çünkü soğanın kilosu 30, domatesin kilosu 30 lira. Bu ülkede artık insanlar çocuklarını okullara aç gönderiyor. Ama karnı doyanlar saraylarda yaşayanlar, karnı doyanlar bu ülkeyi soyup soğana çevirenler. Söz veriyoruz sevgili halkımız onları 14 Mayıs tarihinde çöplüğe atacağız, tarihten adlarını sileceğiz."

'İSTİFA EDECEK ERDEMLERİ YOK BİZ TOPLU İSTİFA ETTİRECEĞİZ'
Bu sırada kitle "AKP istifa" sloganı attı Buldan ise, "Hiçbirinde istifa edecek bir erdem yok hiçbirinde edecek bir yüz yok. O yüzden 14 Mayıs'a az kaldı hepsi toptan istifa ettireceğiz. MHP de istifa edecek" dedi. Buldan, "Bu ülkede Recep Tayyip Erdoğan başkan olamayacak" vurgusu yaptı. 

Kürtlerle dalga geçildiğini kaydeden Buldan iktidara, "Biz Kürdüz Kürtlüğümüzle gurur duyuyoruz onur duyuyoruz" dedi.

Buldan, Antep halkına kapı kapı dolaşma ve çalışma çağrısı yaptı "Mutlaka başaracağız" diyerek sözlerini bitirdi.