1 Ekim 2024 Salı

Buldan: HDP değil ceberrut iktidarınız kaybedecek

Partisini grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan HDP Eş Genel Başkanı Buldan, Aysel Doğan'ın cenazesine yönelik saldırıyı ölü bedenden korku duyan kaybetmekte olan iktidarın siyasal psikolojisini gözler önüne serdiğini belirtti. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Buldan, konuşmasına annesini kaybeden Mithat Sancar'a ve ailesine başsağlığı dileyerek, başladı. Buldan, Mayıs şehitlerini anarak, "17 ve 18 Mayıs vesilesiyle ölüm yıldönümlerinde devrimci önderlerden İbrahim Kaypakkaya ve 4'ler şahsında zulme, işkenceye karşı direnen, halkların özgürlük ve eşitlik mücadelesine ışık olan tüm devrimcileri saygıyla anıyorum" dedi.

KAYIPLAR MÜCADELESİNİ SELAMLADI
Uluslararası Kayıplar Haftası olan 17-31 Mayıs'a dair de Cumartesi Annelerini selamlayan Buldan, "Kayıpların akıbetini ve hesabını her gün sormaya, adaleti aramaya devam edeceğiz. Ta ki hakikatle yüzleşene ve gerçek adaleti sağlayana dek. Toplumsal hafıza ve vicdanlar, kayıpların üzerinin kapatılmasına, sorumluların unutulmasına asla izin vermeyecek. Unutturmayacağız" diye belirtti.

'AKP'YE RAĞMEN BAŞARACAĞIZ'
Yaşamını yitiren Aysel Doğan'ın mücadele hayatından kesitler aktaran Buldan, cenazesine yönelik saldırılara tepki gösterdi. Cenazeye işkence yaptıran, ölüye saygısı olmayan zihniyetin tarihin karanlık sayfasındaki yerini aldığını belirten Buldan, "Bizler ölüye saygıyı ve adaleti bu kadim topraklarda mutlaka tesis edeceğiz. AKP'ye rağmen bunu yapacağız, başaracağız" dedi.  

Cenazeye yönelik saldırıda ölü beden korku duyan kaybetmekte olan iktidarın siyasal psikolojisini ortaya koyduğunu kaydeden Buldan, Kürt ve Kürtçe düşmanlığına her gün yeni bir halka eklendiğini belirtti. 

'KÜRTÇE EZGİLER DAHA GÜR ÇIKACAK'
Geride kalan 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı'nda Diyarbakır ve İstanbul'da yapılmak istenen etkinliklerin engellenmeye çalışıldığını, Aynur Doğan'ın, Amed Şehir Tiyatrosu'nun Don Kixot oyununun, Metin-Kemal Kahraman konserinin yasaklandığını hatırlatan Buldan, iktidara seslendi ve şöyle  dedi: "Kürtçe yaşayacak, Kürtçe ezgiler daha gür çıkacak ama siz yok olacaksınız, siz silineceksiniz!"

'HDP DEVAM EDECEK'
HDP'nin fikriyatının bu ülkenin her tarafına, toplumun tüm kesimlerine yayılmaya devam edeceğinin altını çizen Buldan, "HDP değil, ceberrut iktidarınız mutlaka ama mutlaka kaybedecek bunu da böyle bilin. Evet, bu zorlu ve uzun yürüyüşün ne olursa olsun sürdürüleceğini bir kez daha açıkça ilan ediyoruz! HDP, yeni ve onurlu bir yaşamın kurucu gücüdür, halkların ortak umududur. Yarınların sözüdür. Karamsarlığa inat, herkesin yüzündeki gülüş, adımlarındaki cesarettir. Faşizme kaybettirmeye, Türkiye halklarına kazandırmaya HDP devam edecek. Yolunuz ve yolumuz açık olsun."