23 Eylül 2024 Pazartesi

Buldan Gevaş'ta halkla buluştu

Van'ın Gevaş ilçesinde halkla buluşan HDP Eş Genel Başkanı Buldan, "Biz ekonomik krizden kurtulmanın tek yolunun AKP?nin gidişi olacağını biliyoruz" dedi.
Miting ve halk buluşmaları çerçevesinde seçim turuna devam eden Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan Van'ın Başkale ve Gevaş ilçelerinde halkla buluştu.
 
Buldan'a İnsan ve Özgürlük Partisi Genel Başkanı Mehmet Kamaç, PDK-Bakur Genel Başkanı Sertaç Bucak da eşlik etti.
 
Buldan ve beraberindekileri Gevaş ilçesinin girişinde aralarında Devrimci Doğu Kültür Derneği (DDKD) Temsilcisi Bahattin Ayaz, Gevaş Belediyesi eşbaşkan adayları Veysi Şeker ve  Melek Arapoğlu’nun bulunduğu çok sayıda kişi karşıladı. 
 
İlçe boyunca konvoy şeklinde tur atan heyet, korna çalarak, el sallayarak sevgilerini gösteren halkı selamladı. Buluşmanın gerçekleştiği cami meydanında toplanan halk, Buldan’ı halaylarla karşıladı. 
 
Yüzlerce kişinin katılımıyla mitinge dönüşen buluşmada, Gevaş Belediyesi eşbaşkan adayları halkı selamladı. Aday Melek Arapoğlu, kadınların 8 Mart’ını kutlayarak, “En fazla baskıların yaşandığı bir dönemdeyiz. Bu baskı ortamında seçimlere gidiyoruz, bizlerin halkla bir araya gelmemiz engelleniyor” diyerek, ortak yaşamı savunan herkesin iktidara karşı kenetlenmesi gerektiğini söyledi.
 
İnsan ve Özgürlük Partisi Genel Başkanı Mehmet Kamaç ve PDK-Bakur Genel Başkanı Sertaç Bucak'ın ardından Buldan halka seslendi.
 
Gevaş'ı 16 yıldır bir erkeğin yönettiğini belirten Buldan, "Ama 31 Mart’tan sonra burayı bir kadın bir erkek yönetecek, HDP yönetecek" dedi.
 
Ekonomik krize dikkat çeken Buldan, "Bugün Türkiye’nin her yerinde ekonomik krizden kaynaklı insanlar sefalet içinde. Biz ekonomik krizden kurtulmanın tek yolunun AKP’nin gidişi olacağını biliyoruz. 31 Mart AKP’yi göndereceğimiz bir tarih olacaktır. Onların kendi iktidarları ve kendi cepleri dışında düşündükleri bir şey yok" dedi.
 
HDP'nin gücünü halktan aldığını belirten Buldan, "İnsanlar HDP’den cesaret alıyor, HDP de halkımızdan cesaret alıyor" diye konuştu.
 
Buldan ve beraberindekiler buluşmanın ardından Van merkeze geçti. Buldan ve beraberindekiler yarın Erciş, İpekyolu ve Tuşba ilçelerinde olacak.