23 Eylül 2024 Pazartesi

Buldan Erciş'te: Şimdiden 31 Mart zaferimiz kutlu olsun

Seçim çalışmaları kapsamında Van'ın Erciş ilçesinde halka seslenen HDP Eş Genel Başkanı Buldan, halkın 31 Mart'ta kayyum politikalarına son vereceğini belirtti, "Şimdiden 31 Mart zaferimiz kutlu olsun" dedi.
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin seçim çalışmaları kapsamında Van Erciş’te düzenlenen coşkulu ve kitlesel mitinge katıldı. 
 
HDP'nin gerçekleştirdiği Kürdistani ittifakın bileşenlerinden İÖP Genel Başkanı Mehmet Kamaç, PDK-T Genel Başkanı Sertaç Bucak ve DDKD’den Bahattin Ayaz da mitinge katıldı.
 
Hapsedilen Bekir Kaya için "Halkın gönlünde taht kurduğu için görevden aldılar" diyen Buldan, "Yine Erciş’in Belediye Eşbaşkanı Sevgili Diba Keskin görevden alındı, cezaevine gönderildi. Diba, bu kentte, bu ilçede büyük hizmetlerin altına imza attı. Kadın zabıtaları işe aldı. Onun yerine gelen kayyumun yapmış olduğu ilk icraat kadın zabıtaları görevden almak oldu" dedi.
 
KİMSENİN BİZİ KOVMAYA HAKKI DA YOK, HADDİ DE YOK!
   
31 Mart'ta kayyumlara son vereceklerini belirten Buldan, iktidarın HDP'yi hedef alan saldırgan açıklamalarına da yanıt verdi.
 
Buldan şunları söyledi: "Erdoğan her gün meydanlarda, mitinglerde, Eş Genel Başkanımız Sezai Temelli’nin fotoğraflarını gösteriyor. Videolarını mitinge gelen halka izletiyor. Peki ne demiş Sezai Temelli? Kürdistan demiş. Kürdistan demiş! Tayyip Bey diyor ki ‘burada Kürdistan yok. Kürdistan, Kuzey Irak’ta. Defolun Kuzey Irak’a gidin’ diyor. Bütün bunları söylerken diyor ki o ‘HDP’li Kürtler’e bunu söylüyorum, diğerleri benim kardeşim’ diyor. Bu ülkede HDP’de olmayan Kürt var mı? Yani bütün Kürtleri bu ülkeden kovuyor. Bu topraklar bizim vatanımız, bizim ülkemiz, kimsenin bizi kovmaya hakkı da yok, haddi de yok!"
 
"31 Mart'ta tüm bunların hesabını soracağız" diyen Buldan, "Selahattin Demirtaş Edirne’de de olsa, onun yüreği buradadır, Hakkari’dedir, Erciş’tedir, Diyarbakır’dadır. Figen Yüksekdağ Kandıra’da da olsa, İdris Baluken Sincan’da da olsa, Bekir Kaya Silivri’de de olsa onların yüreği buradadır, onların yüreği sizinledir. İşte onlardan korktukları için arkadaşlarımızı rehin aldılar ve cezaevinde tutuyorlar ama biz onların bayrağı ile onların yerine de çalışma yapıyoruz. Cezaevinde de olsa yaparız biz. Her yerde halkımızın yanında siyaset yapmayı görev bildik" diye konuştu.
 
Buldan, Leyla Güven'in direnişinin 119. gününde olduğunu hatırlattı ve ekledi: "Biliyoruz ki bu ülkenin kurtuluşu toplumsal barıştan, demokratikleşmeden, özgürlük ve adaletten geçer. Bunu yapmak için bütün mücadeleyi yapacağız. En büyük mücadelemiz yerel seçimlerde bir kez daha iktidar olmaktır. Bunun için Erciş halkı, bu seçimlerde büyük bir kazanım ve zafer elde etmek için gece gündüz çalışalım."
 
"Şimdiden 31 Mart zaferimiz hayırlı olsun" diyen Buldan, "31 Mart tarihinde bu büyük başarının altına Erciş halkının imza atacağını biliyoruz. Buradan bu sinerjiyi aldık, bu morali aldık. Şimdiden hayırlı olsun" diye konuştu.