25 Eylül 2024 Çarşamba

Buldan: Demokrasiyi ve özgürlüğü bu ülkeye bizler getireceğiz

Esenyurt'ta Yeşil Sol Parti'nin seçim bürosu açılışında konuşan Pervin Buldan, "Seçimlere Yeşil Sol ile giriyoruz ve onlara inat yeni adresimizle daha güçlü geleceğiz, daha büyüyerek geleceğiz. Milyonlar İstanbul'da sel olup akacak, bu da onlara dert olacak" dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Esenyurt'ta seçim irtibat bürosu açılışını gerçekleştirdi. Yoğun yağmur ve soğuk havaya rağmen yüzlerce kişinin katıldığı açılış halaylarla başladı. Açılışa, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Esengül Demir ve Yeşil Sol Parti MYK üyesi Çiğdem Özbaş katıldı.

BULDAN: HALKLAR 21 YILLIK GEÇMİŞİ UNUTMAYACAK
Halkı selamlayarak sözlerine başlayan Pervin Buldan, "Jin jiyan azadî diyerek yola çıktık, dîsa jin dîsa jîjan diyerek mücadelemizi büyütmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. İktidarın 21 yıldır ülkede Kürtlere, kadınlara, gençlere, Alevilere, muhaliflere ve her türlü ezilen kesime zulmettiğini söyleyen Buldan, iktidarın sadece kendini garantiye alma amacı taşıdığını vurguladı.

Halkın deprem ve pandemide kaderiyle baş başa bırakıldığını kaydeden Buldan, "Onlar sanıyorlar ki bu halk yaptıkları her şeyi unutur. Ama Türkiye halkları da Kürtler de Aleviler de bu ülkede yok sayılanlar da sizin yaptıklarınızı ve 21 yıllık geçmişinizi asla unutmayacak ve 14 Mayıs'ta size en güzel dersi sandıklarda verecekler" ifadelerini kullandı.

'NE SİNECEK NE BOYUN EĞECEK BİR HALK VAR KARŞINIZDA'
Kürt halkının iradesine kayyum atandığını, milletvekillerinin hapishaneye gönderildiğini dile getiren Buldan, şöyle devam etti: "Onlar sanıyor ki bu halk cezaevinde tutulmakla biter, onlar sanıyor ki bu halk baskı ve şiddetle siner. Ne sinecek ne boyun eğecek ne geri adım atacak bir halk var sizin karşınızda. Her türlü baskıya ve şiddete rağmen ayakta durmasını bildik. Sizin önünüzde diz çökmedik, Allah'ın izniyle hiçbir zaman da diz çökmeyecek, biat etmeyeceğiz, boyun eğmeyeceğiz. Demokrasiyi, adaleti, hukuku, hakkı ve özgürlükleri bu ülkeye bizler getireceğiz. Şimdi yeni bir adres belirledik."

Pek çok kumpasla siyasetin dışına atılmaya çalışıldıklarını belirten Buldan, bu kumpaslara karşı halkı seçeneksiz bırakmayacaklarının altını çizdi. Bu zamana kadar kapatılan bütün partilerinin yerine büyüyerek geldiklerini ifade eden Buldan, "Seçimlere Yeşil Sol ile giriyoruz ve onlara inat yeni adresimizle daha güçlü geleceğiz, daha büyüyerek geleceğiz. Milyonlar İstanbul'da sel olup akacak, bu da onlara dert olacak" dedi.

'TÜM RENKLERİYLE HALKI TEMSİL EDECEĞİZ'
İstanbul'da oy oranı ve milletvekili sayısını ikiye katlamak istediklerini belirten Buldan, AKP-MHP iktidarını gönderebilmek için parlamentoya güçlü girmeleri gerektiğinin altını çizdi. Yeşil Sol Parti'nin Türkiye'nin bütün renkleri, kimlikleri, inançları ve sesleriyle halkı mecliste temsil etmek üzere yola çıktığını vurgulayan Buldan, "Bu yolu da 14 Mayıs'ta seçimlerde elde edeceğimiz sonuçla birlikte büyük bir değişimin anahtarı olarak bir mücadele ittifakıyla, halklarımızla, kadınlarla ve gençlerle birlikte yürümeye kararlıyız" dedi.

Buldan, şöyle devam etti: "Erdoğan'ın çeteleriyle birlikte, yandaşlarıyla birlikte, elinde tuttuğu bütün imkanlarıyla birlikte, medyasıyla birlikte artık gitmesi lazım. Bu halk artık Recep Tayyip Erdoğan'ın hukuksuzluklarına da haksızlıklarına da tahammül edemez. Biz biliyoruz ki bu ülke Recep Tayyip Erdoğan'dan büyüktür. Türkiye halkları Erdoğan'dan daha güçlüdür. Halkımıza güveniyoruz, İstanbul'a güveniyoruz ve iyi bir sonuç alacağımızı biliyoruz."