25 Eylül 2024 Çarşamba

Buldan: Bir gider bin geliriz, milyonlar olarak geliriz

Yeşil Sol Parti'nin Kocaeli mitinginde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, iktidarın kaybetme korkusuyla saldırılarını arttırdığına dikkat çekerek, "Biz mücadele verişimizle, halkların gücüyle bir kez daha tarih yazacağız" dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Kocaeli'nde miting gerçekleştirdi. Yahyakaptan Arasta Park'ta gerçekleştirilen mitinge Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü Cengiz Çiçek, Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, milletvekili adayları ve binlerce kişi katıldı.

Mezopotamya Kültür Merkezi'nin (MKM) müzik dinletisi ve halaylarla başlayan mitingde milletvekili adayları halkı selamladı.

BULDAN: KOCAELİ'YE BİR MİLLETVEKİLİ YETMEZ
Mitingde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Kocaeli Kandıra Hapishanesi'nde tutulan Figen Yüksekdağ, Gültan Kışanak, Nurhayat Altun, Edibe Şahin ve tüm siyasi tutsakları selamlayarak sözlerine başladı. Kocaeli halkının coşkusunun sandıklara yansıyacağını vurgulayan Buldan, "Kocaeli'ye bir milletvekil yetmez, sizin daha çok temsilciye ihtiyacınız var. Arzu arkadaşımız ve diğer arkadaşlarımızı da, Kocaeli'nden çok sayıda temsilcimizin Meclis'e gitmesi gerekiyor" dedi.

"14 Mayıs tarihinde bütün halkımız Yeşil Sol'un altına mührünü vuracak" diyen Buldan, HDP'ye dönük kumpas davaları sonucu böyle bir karar aldıklarını açıkladı. Herkesin sadece Yeşil Sol Parti mührünün altına mühür vurması gerektiğinin altını çizen Buldan, Yeşil Sol'u büyütüp, AKP-MHP iktidarını tabela partisi haline getireceklerini kaydetti.

'HALKIN NE YAŞADIĞINI BİLMİYORLAR'
Kocaeli halkının yoksulluk ve geçimsizlik gibi bir çok sorunu olduğuna işaret eden Buldan, "Kocaeli halkının ne yaşadığını bilmezler, kadınlar ve gençlerin ne yaşadığından, işsiz kaldığından haberleri yok. Çünkü onların tek derdi kendi yandaşları ve çeteleridir. O yüzden onlara büyük bir ders vereceğiz. Bugün Kocaeli'nde gördüğümüz manzara işçisi, emekçisi, kadını ve genciyle herkes artık AKP'nin gitmesine ve bir tabela partisine dönmesine çoktan karar vermiş bile" ifadelerini kullandı.

Halkın iktidarın yalanlarına karnının tok olduğunu belirten Buldan, 14 Mayıs'ta iktidara hakettiği cevabı vereceklerini söyledi. Kaybedeceğini anlayan iktidarın birçok yerde provokasyona giriştiğine işaret eden Buldan, "Görüyorlar, her yerde büyük bir birlik beraberlik var ve bundan büyük bir rahatsızlık duyuyorlar. Duysunlar çünkü onları göndereceğiz, onları tarihin çöplüğüne göndereceğiz" dedi.

'100 MİLLETVEKİLİ HEDEFİMİZ VAR'
Türkiye'nin iktidarı gönderme kararını verdiğini söyleyen Buldan, şöyle devam etti: "Operasyonlar yapıyorlar, bizi zayıflatmayı hesaplıyorlar, kendilerince zannediyorlar ki Yeşil Sol'dan ya da HDP'den 10-20 kişiyi cezaevine göndersek bu parti ayaksız, başsız kalır ve çalışamazlar. Biz bir gider bin geliriz, milyonlar olarak geliriz. Gözaltına alınan arkadaşlarımın yerine milyonlarca insan gönüllü olarak gelir, çalışır. Ankara mitingine baktık, Tayyip'in bütün memurlara ve çalışan personellerine katılma zorunluluğunun olduğu mesajları gönderdiklerini gördük. Ama bizim mitinglerimize sizler hiçbir mesaj atılmadan, yüreğinizle, sevginizle, mücadelenizle, bağlılığınızla geliyorsunuz. İşte aramızdaki fark bu"

Meclis seçimlerinde 100 milletvekilini hedeflediklerini vurgulayan Buldan, bu 100 milletvekilinin halkın temsilcisi olarak parlamentoda anahtar rol üstleneceğini kaydetti. İktidarın ülkeyi bu hale getiren tek adam rejimi olarak tarihe geçeceğini dile getiren Buldan, "Biz mücadele verişimizle, halkların gücüyle bir kez daha tarih yazacağız. Siz kapattınız, biz büyüdük. Engellediniz büyüdük, kaç partimizi kapattınız, siyaset dışı kaldık mı? Hayır! HADEP'i kapattınız DEHAP ile geldik. Onu kapattınız BDP ile geldik. HDP kapatma davasını açtınız, Yeşil Sol ile geldik. Demokrasilerde alternatifler çok" dedi.