25 Eylül 2024 Çarşamba

Buldan: Ali Rıza amcanın hakkı için Erzurum iradesine sahip çıkacak

Yeşil Sol Parti'nin Erzurum'da düzenlediği mitingde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Gece gündüz demeden kadınıyla, genciyle, yaşlısıyla, Kürt'üyle, Alevi'siyle kapı kapı dolaşacağız, her eli tutacağız, her yüreğe dokunacağız ve herkesi ikna edeceğiz. Yeşil Sol'u tanımayanlara Yeşil Sol'u anlatacağız" dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Erzurum'un Hınıs ilçesinde binlerce kişinin katılımıyla miting düzenledi.

Cumhuriyet Meydanında yapılan miting müzik dinletisi ve halaylarla başladı. Mitingde söz alan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Bu kadim topraklarda bin yıllardır zulme, baskıya ve şiddete boyun eğmeyen, Şeyh Said'in torunlarını örnek alan halkımıza binlerce selam olsun" diyerek sözlerine başladı.

BULDAN: BÜYÜK BİR COŞKU VE KARARLILIK VAR
Gittikleri her yerde büyük bir coşku ve kararlılıkla karşılaştıklarını söyleyen Buldan, Yeşil Sol Parti'nin güçlü bir temsiliyetle Meclis'e girmesinin kaçınılmaz olduğunu vurguladı. "Kadınıyla, genciyle, yaşlısıyla; Türk'üyle, Kürt'üyle, Alevi'siyle, Sünni'siyle öteki olanlar, baskıya ve şiddete maruz kalanlar kararını vermiş; Yeşil Sol'u 100'ün üzerinde vekille parlamentoya gönderecek" diyen Buldan, kadınların emeğini, gençlerin geleceğini çalan bir iktidarla karşı karşıya olduklarını vurguladı.

Erzurum gençlerinin mahkum edildiği işsizliğe işaret eden Buldan, "AKP hükümetinin gençler ve Erzurum halkına reva gördüğü bu yaşamı değiştirmek ve 14 Mayıs'ta onları Erzurum'da bir tabela partisi haline getirmek genç yoldaşlarımın görevidir" dedi. İktidarın her seçimde yeniden yalan vaatlerle ortaya çıktığını kaydeden Buldan, "Cudi'de petrol bulmuşlar, yalan! Bu yalanı bir kez daha uydurdular. Asıl rezerv kaynakları nerede biliyor musunuz, o sarayın altında. Milyarlarca dolara yaptırılan sarayın altında esas kaynaklar. 14 Mayıs tarihinde o sarayın ampulleri sönecek, bütün Türkiye'nin mutfağında tencereler kaynayacak. Buna emin olabilirsiniz" dedi.

'SÖZ, KARAR, MÜHÜR SİZİN'
Buldan, şöyle devam etti: "Yoksulluk, sefalet, borç. Bu halk, sizler bunu hak etmiyorsunuz. Halkımızın refah içinde adalet, barış ve huzurla yaşayabileceği bir ortamı hazırlamak için yollara çıktık, yürüyoruz. Bugün bu alanlarda konuşma yapıyor olabiliriz ama esas konuşmayı sizler 14 Mayıs'ta yapacaksınız. Söz, karar, mühür sizin; Yeşil Sol Parti sizin. Ben inanıyorum ki, Erzurum halkı kendi adaylarına ve partisine sahip çıkacak."

Erzurum halkının güçlü bir temsiliyetle Yeşil Sol Parti'yi Meclis'e göndereceğini kaydeden Buldan, "Rehavete kapılırsak boş alanları başkaları doldurur. Gece gündüz demeden kadınıyla, genciyle, yaşlısıyla, Kürt'üyle, Alevi'siyle kapı kapı dolaşacağız, her eli tutacağız, her yüreğe dokunacağız ve herkesi ikna edeceğiz. Yeşil Sol'u tanımayanlara Yeşil Sol'u anlatacağız. Bu zulmün, bu barbarlığın, tek adam rejiminin bitmesi için, Ali Rıza amcanın hakkı için Erzurum kendi iradesine sahip çıkacak. Bu zulüm sadece Ali Rıza amcaya değil bütün Kürt halkına yapılan bir zulümdür. Şeyh Said döneminden kalan, bugün onun torunlarına ve çocuklarına yapılan zulümdür" ifadelerini kullandı.

Miting boyunca "Direne direne kazanacağız", "Jin, jiyan, azadî", "Bê serok jiyan nabe", "Bijî serok Apo" sloganları atıldı.