1 Ekim 2024 Salı

Buldan: 8 Mart ve Newroz coşkusuyla 1 Mayıs'a gidiyoruz

Partisinin Kadın Meclisi toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Buldan, iktidarın kadınlardan korktuğunu kaydetti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, siyasal gelişmeleri değerlendirmek ve yeni dönem çalışmalarını planlamak amacıyla Genel Merkezde bir araya geldi. 

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, artan ekonomik kriz ve yoksulluğa dikkat çekti ve bu düzene alışmayacaklarını belirtti. Tekçi erkek iktidarın her türlü yalanına karşın vahşi ekonomik sistemin, soygun düzeninin elbette farkında olduklarını dile getiren Buldan, "Ve bu talancı erkek ekonomisini, büyüyen soyguncu erkek ekonomiyi asla kabul etmiyoruz, asla kabul etmeyeceğiz. Bu düzene alışmıyoruz, asla alışmayacağız. Kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz. Bizim olan ve bizden çaldıkları ne varsa hepsini bir bir almaya devam edeceğiz. Her toplumsal alanda olduğu gibi ekonomide de sömürüsüz, eşit, adil, şeffaf bir modeli mutlaka hayata geçireceğiz. Herkesin doyduğu, emeğinin hakkını aldığı bir ekonomik sistemi mutlaka hayata geçireceğiz" dedi.

'İKTİDAR KADINLARIN GÜCÜNDEN VE DAYANIŞMASINDAN KORKUYOR'
Toplumsal cinsiyet eşitsizliğine bağlı olarak gelişen kadına yönelik şiddetin her gün tırmandığını ifade eden Buldan, günde en az 4 kadının erkek şiddetiyle katledildiğini söyledi. Bu tablonun AKP-MHP erkek blokunun kadınlar için ortaya koyduğu felaket tablosu olduğunun altını çizen Buldan, "İktidar kadınların gücünden ve dayanışmasından korkuyor" diye konuştu. 

'KCDP'YLE DAYANIŞMA DUYGULARIMIZI GÖNDERİYORUM'
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformuna açılan kapatma davasına ilişkin ise Buldan, "Bu davalar kadın mücadelesine saldırıdır, bütün kadınları hedef alma operasyonlarıdır. Buradan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformuna dayanışma duygularımızı gönderiyorum. Tekçi erkek iktidar tarafından nerede ve hangi kadına yönelik olursa olsun kadın mücadelesine karşı geliştirilen saldırılara karşı asla sessiz kalmayacağız, onların yanında olacağız. Hep birlikte karşı tavrımızı güçlü bir biçimde ortaya koymaya devam edeceğiz. Bu vesileyle de buradan bütün kadınlara, kadın birlikteliğinin ve ortak mücadelesinin vazgeçilmez öneminin farkında olarak hareket etmemiz gerektiğinin elzem olduğunu tekrardan ifade etmek isterim. Bizden bu kadar korkan bir iktidar, ortak gücümüz ve mücadelemiz ile kaybedeceğini çok iyi biliyor. Bizlere yönelik saldırılarının en büyük nedeni de işte budur, kaybetme korkusudur" diye konuştu. 

'HASTA TUTSAKLAR ONURUMUZDUR'
Hasta tutsakların durumuna dikkat çeken Buldan, bu politikaların sahiplerinin insanlık suçlarıyla mutlaka yüzleşeceğine dikkat çekti. Aysel Tuğluk ve hasta tutsaklar için çağrı yapan Buldan, "Kadın Meclisi toplantımızdan tekrar ifade ediyorum; bütün yoldaşlarımızı her yerde ve her zaman en güçlü ve en sıkı şekilde sahiplenmeye devam edeceğiz. Her bir yoldaşımız bizim bir parçamızdır, değerimizdir, onurumuzdur. Cezaevlerine buradan güçlü bir selam gönderiyorum" dedi. 

'KADINLAR OLARAK CAN VERECEĞİZ'
Buldan, "Buradan tekrar dile getirmek isterim. Ortak acımız, ortak derdimiz ortak mücadelemizdir bizim. Pınar Gültekin'in duruşmasına giderek Pınar'ın annesi ile mücadele ortaklığı kuran Deniz Poyraz'ın annesi Fehime Poyraz'ın mücadelesi, Gülistan Doku'nun bulunması için, İpek Er'in katilinin cezalandırılması için, Aysel Tuğluk'un serbest bırakılması için, Emine Şenyaşar'ın adalete kavuşması için ortak çığlıkta buluşan kadınlar bu ülkeye, bu topraklara adaleti mutlaka getirecektir. Bu coğrafyanın çölleştirilen topraklarına biz kadınlar can vereceğiz, yaşam vereceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın"diye konuştu. 

'8 MART VE NEWROZ COŞKUSUYLA 1 MAYIS'A GİDİYORUZ'
Buldan, şöyle devam etti: "Sizlerin, Kadın Meclisimizin emektarlarının çok büyük emekleri ve gayreti var. Özellikle 8 Mart ve Newroz başta olmak üzere gittiğimiz her yerde büyük bir coşkuyla karşılanmamız, meydanlarda milyonlarla buluşmamız, hınca hınç dolu salonlarda gerçekleştirdiğimiz kongrelerimiz sizin emeğinizle örülmüş bir halk birlikteliğidir. Bu nedenle emekleriniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Fakat bildiğiniz üzere bu daha bir başlangıç. Şimdi hiç durmadan, yorulmadan siyasetimizi daha fazla büyütme zamanıdır. Sizlerin emeğiyle, kadınların her yeni gün üst üste koyduğu mücadele birikimi ve emeğiyle HDP ağacı ülkenin dört bir yanına köklerini salıyor, dalları serip serpiliyor, çiçeğe duruyor. Tarihin karanlığında bırakılmaya çalışılan kadınlar HDP ile birlikte artık tarihin öncüleri olacaktır. Buna tüm kalbimle inanıyorum. Evet, 1 Mayıs'a az bir süre kaldı. Dünyanın en büyük emektarları olan kadınlar olarak; 1 Mayıs'ı 8 Mart ve Newroz coşkusuyla, ruhuyla, büyük bir katılımla tarihin en büyük buluşmasına dönüştürelim ve buna biz kadınlar öncülük edelim. Bu duygularla ve 1 Mayıs alanlarında yeniden görüşmek üzere hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum."