23 Eylül 2024 Pazartesi

BTS'nin sürgünlere karşı eylemi 5. haftasında: Baş eğmeyeceğiz

BTS İzmir Şubesi, gerçekleştirdikleri oturma eyleminin 5. haftasında da sürgünlerin geri alınmasını talep ederek, "Mücadelemiz devam edecek, baş eğmeyeceğiz" dedi.

BTS İzmir Şubesi, TCDD Genel Müdürlüğü yönetimi tarafından, yöneticileri ve işyeri temsilcilerinin sürgün edilmesine ilişkin basın açıklaması yaptı. Her Pazartesi günü Alsancak Gar önünde yapılan oturma eyleminin 5. haftasında KESK İzmir Şubeler Platformu üyeleri de destek verdi.

Eylemde basın açıklamasını BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol okudu. 2 Şubat tarihinde baskı, soruşturma, sürgün ve ihraçlara dur demek için yurdun dört bir yanından Ankara'ya yürüdüklerini hatırlatan Akyol, yaşadıkları sorunları ve taleplerini kamuoyu ile paylaştıklarını ifade etti. Mücadelelerinin bitmediğini aktaran Akyol, "BTS olarak, TCDD yöneticilerinin hukuksuz uygulamaları karşısında susmadık, nerede haksızlık, nerede adaletsizlik, nerede yanlış varsa hem BTS hem de KESK olarak yüksek sesle haykırdık. Bizler bu ülkenin aşağı bakmayan baş eğmeyen emekçileriyiz. Üstümüzdeki baskılar antidemokratik uygulamalar kalkana kadar, sürgünler son bulana kadar da demokratik haklarımızı kullanarak mücadelemizi devam ettireceğiz" diye belirtti.

Yaşanan hukuksuzluklar karşısında seslerini duyurmak istediklerinde dahi baskıyla karşılaştıklarını dile getiren Akyol, şunları söyledi: "Bu haksız hukuksuz karar ve uygulamalarla bizleri yıldıracağınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Bizler bu hakları sokaklarda alanlarda kazandık. Bizler tüm bu baskılar karşısında mücadeleden geri durmadık, bundan sonra da geri durmayacağız baş eğmeyeceğiz. Buradan sürgündeki arkadaşlarımıza Kars'a, Malatya'ya, Sivas'a, Şanlıurfa'ya ve aşağı bakmayan baş eğmeyen emekçilere, Boğaziçi başta olmak üzere üniversitelerde kolektif bir yönetimin eşit bir öznesi olmak isteyen, eşit söz hakkına sahip olmak isteyen, özerk demokratik bir üniversitede nitelikli laik bilimsel bir eğitim isteyen tüm öğrencilere selam olsun."