23 Eylül 2024 Pazartesi

BTS'den sürgünlere tepki

BTS, sürgün edilmelere karşı sendika genel merkezinde basın açıklaması düzenledi.

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS), sürgün edilmelere karşı sendika genel merkezinde basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasını BTS eski Ankara Şube Başkanı Sevim Boyraz okudu. Boyraz, son günlerde sendika üye, temsilci ve yöneticilerine yönelik sürdürülen saldırı ve baskılara karşı sendikanın "söz, yetki, karar çalışanların" ilkesi ile hareket ettiğinin altını çizdi. 

Poyraz şunları kaydetti: "Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası, daha kuruluş çalışmalarına başladığı yıllardan itibaren maruz kaldığı saldırı ve baskılara karşı geri adım atmamış ve daha da kararlılık ve inatla örgütlenmesini tamamlamış ulaştırma işkolunda 'söz, yetki, karar çalışanların' ilkesi ve de sınıf ve kitle sendikacılığı anlayışıyla mücadele eden tek sendika olmuştur.

"Unutulmasın ki Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası her furgonda, her markizde, her makas başında, her büroda, her liman vincinin yanında, her hava trafik kulesinde, her dağın başındaki drezinin içinde vardır ve var olmaya da devam edecektir. Çünkü Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası gücünü, sadece üyelerinin değil bütün çalışanların hak ve çıkarını savunmak ve onlar için çözüm adresi olmaktan alır. Bu güç Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikasını geçmişten geleceğe taşıyan güçtür. Bu güç haklılığı ve doğruyu ve hakikati her zeminde söyleme gücüdür de."

Boyraz sözlerini, "Demiryollarında üye ve yöneticilerimize yönelik bu saldırılar, tüm ülkede yaşanan anti-demokratik uygulamalardan, hak arayan emekçilere yönelik saldırıdan, asgari ücretle toplumun açlığa mahkûm edilmesinden, kamunun talanından, Yap-İşlet-Devret'lerle geleceğimizin ipotek altına alınmasından bağımsız değildir. Liyakatsiz atamalar, kadrolaşmalar, ehil olmayan kişilerin yönetim kademelerine gelmeleri, bilimden uzak, tecrübesiz, birikimsiz bir kadro yığınının yönetim kademesini doldurması ile siyasi iktidarın ve kurum yöneticilerinin demiryollarımızı getirdiği nokta ortadadır. Toplumun büyük kesiminin, yaşamın her alanında baskı altına alındığı bu süreçte BTS olarak, TCDD yöneticilerinin tüm bu bilimsellikten uzak, hukuksuz uygulamaları karşısında susmamış, nerede haksızlık, nerede adaletsizlik, nerede yanlış varsa haykırmıştır" diyerek sonlandırdı.