23 Eylül 2024 Pazartesi

BTS'den 'sürgünler geri alınsın' çağrısı

BTS, Alsancak Gar önünde sürgülere karşı gerçekleştirdiği eylemin üçüncü haftasında "sürgünler geri alınsın" çağrısını yineledi.

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) İzmir Şubesi, Alsancak Gar önünde sürgülerin geri alınması talebiyle eylem yaptı. Üçüncü haftasındaki eyleme Partizan, ESP, SMF, BDSP, TÖP katılarak destek verdi.

TCDD Genel Müdürlüğü yönetimi tarafından, sendikanın İzmir Şube yöneticileri ve İşyeri Temsilcilerinin sürgün edilmesi üzerine, İzmir Şubesi tarafından sürgün kararı geri alınıncaya kadar eylem yapılması kararı üzerine, bugün Alsancak Gar önünde basın açıklaması ve oturma eylemi gerçekleştirildi.

Yapılan açıklamada, "AKP, iktidara geldiği günden bugüne kadar geçen 18 yıllık süreçte, belediyelerden birçok kişiyi TCDD yönetim kadrolarına atamıştır. Böylelikle TCDD gibi köklü bir kuruluş; kurumdan olmayan, hiçbir ehlilikleri bulunmayan, demiryollarından anlamayan ve partizanca davranan siyasi ellerin insafına terk edilmiştir. Ve bundandır ki, 18 yıllık bu süreçte; yüzlerce insanımızın ölmesine neden olan Katliam'da denilebilecek olan birçok kaza yaşandı ve TCDD artık bu acı olaylarla ve sürgünlerle anılır oldu" denildi.

BTS Genel Sekreteri İsmail Özdemir'in Ankara'dan Sivas'a sürgün edilmesi işleminin 22.01.2021 tarihinde İdare Mahkemesi tarafından kurumdan savunma alınmasına dahi gerek duyulmadan durdurulduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Ancak biz biliyoruz ki Genel Sekreterimiz, kindarca hareket eden AKP'nin bürokratları tarafından tıpkı Ünal Karadağ arkadaşımız gibi mahkeme kararına rağmen hukuk tanınmayarak yine sürgüne gönderilecektir" diye sürgünlere tepki gösterildi.

Açıklamada, "TCDD  Mahkeme kararına rağmen temsilcimiz Ünal Karadağ'ın tekrar Malatya'ya sürgün edilmesinin sebebini, ortada hiçbir soruşturma ve ceza dahi yokken YK üyemiz Nurhan Karadağ'ın niyet okunarak sürgün edilmesinin gerçek nedenlerini açıklamalıdır" diyerek çağrı yapıldı.