23 Eylül 2024 Pazartesi

BTS İzmir Şube Başkanı Akyol'a aynı hükümden ikinci soruşturma

BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol'a basına demeç vermesi nedeniyle TCDD 3. Bölge Müdürlüğü tarafından açılan soruşturma ardından bir soruşturma daha açıldı.

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol hakkında basına verdiği demeç nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) 3. Bölge Müdürlüğü tarafından soruşturma açılmıştı. Soruşturmadan kınama cezası alan Akyol'un kendisine verilen cezayı basınla paylaşması gerekçe gösterilerek hakkında yeni bir soruşturma daha açıldı.

BTS İzmir Şubesi,  konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. TCDD avukatları tarafından yürütülmekte olan ve büyük bölümü yüksek maddi tutarlı kamulaştırma davaları olmak üzere kimi hizmetlerin artık kurum dışı avukatlara yaptırılmaya başlandığı belirtilen açıklamada, "Bu durumun kimi yerel gazetelerde yer almasının ardından ulusal basın mensuplarından gazeteci İsmail Saymaz'ın sorduğu bir soruya cevap vermesi üzerine İzmir Şube Başkanımız Erdal Akyol'a  657 sayılı DM Kanunu gerekçe gösterilerek disiplin soruşturması başlatılmış ve ceza verilmişti. Bu soruşturmanın ve cezanın hukuksuzluğu orta yerde dururken bunun haberleşmesinin ardından İzmir Şube Başkanımız Erdal Akyol'a aynı hükümden tekrar soruşturma açılmış ve ikinci bir ceza daha verilmiştir. Akyol hakkında verilen bu hukuksuz kararı iptal etmesini beklerken yeni hukuksuzluğa imza atılmıştır. Anlaşılan o ki; sendikamızın kurumu düşünmesinden, yanlış karar ve uygulamaları kamuoyu ile paylaşmasından rahatsızlık duyulmaktadır. Bu rahatsızlığın nedeni faaliyet yürüttüğümüz ulaştırma iş kolunda son yıllarda artan keyfi uygulamalar, müteahhit odaklı yatırımlar, kamu kaynaklarının yandaşlara aktarılması, liyakatsiz atamalar, adaletsizlikler ve hukuksuzluklar karşısında sessiz kalmamış olmasıdır. Akyol hakkındaki bu işlemle; Onun sendikal kimliği, 4688 sayılı yasa, Anayasa, Danıştay, Yargıtay ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Kararları, Uluslararası Sözleşme hükümleri görmezden gelinerek, aynı zamanda adalet ve hukuk ayaklar altına alınmıştır" denildi.

Öte yandan BTS İzmir Şubesi, sürgünlere ve haksız uygulamalara karşı 56 haftadır oturma eylemlerini ve açıklamalarına devam ediyor.