22 Eylül 2024 Pazar

Bozan: Mersin'de bir eve 119 seçmen taşındı

Mersin'de bir eve 119 seçmen taşındığını tespit eden DEM Partili Bozan, "AKP bu güne kadar bu ülkede çala çala her şeyi bitirdi. Şimdi de seçmen hırsızlığına başladı" dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Mersin milletvekili Ali Bozan, AKP'nin Mersin'de Çilek Mahallesi'nde bir eve 119 seçmen taşıdığını kamuoyuyla paylaştı.

Sosyal medyadan olayı duyuran Ali Bozan, "AKP bu güne kadar bu ülkede çala çala her şeyi bitirdi. Şimdi de seçmen hırsızlığına başladı. Şu anda Mersin'de Akdeniz ilçesinde Çilek Mahallesi'nde 6317 sokakta bir evin önündeyiz. Şu an gördüğünüz önünde olduğumuz ev üç katlı bir ev. Dışarıdan baktığımızda oturulabilecek bir ev değil ama şu anda bu arkamda gördüğünüz bu evde tam 119 kişi seçmen kayıtlı" dedi.

Özellikle Akdeniz ilçesinde taşıma seçmenleri, hırsızlık ve kaydırma yapılan seçmenleri kapı kapı tespit ettiklerini söyleyen Bozan, bu mahallede genelde Suriyeli göçmenlerin oturduğunu ve oy kullanma hakkı olmayan göçmenlerin oturduğu evlere seçmen kaydırıldığını vurguladı.

Bozan, "Buradan açık bir çağrıda bulunuyoruz. Öncelikle bu şekilde seçmen kaydını taşıyan yurttaşlara çağrımız yapılan suçtur, yapılan günahtır. Bir diğeri bu organizasyonlara yapılan çağrımız şu; Suç işliyorsunuz. Günaha giriyorsunuz."