25 Eylül 2024 Çarşamba

Boykota çağrı: Aldığı her Türk malı bize bomba olarak geri dönüyor

İşgal ekonomisini oluşturan Türk mallarına karşı başlatılan boykot kampanyası büyüyor. Boykot çağrısı yapan Rojava Üniversitesi Eşbaşkanı Ruhan Mustafa, "Halkın aldığı her Türk malı bize mermi ve bomba olarak geri dönüyor. İşgale karşı herkes bu kampanyaya katılsın" dedi.

Rojava topraklarına yönelik işgal saldırısına yönelik bölge halkının tepkisi sürerken, Rojava Üniversitesi'nin çağrısını yaptığı Türk mallarına yönelik boykot kampanyası büyük destek buldu.

Kuzey ve Doğu Suriye'nin yanı sıra Doğu Kürdistan'da da işgal saldırısının ekonomisini engellemek anlamına gelen boykota, halkın katılımı hızla arttı. Rojava kentlerinde esnaflar Türk mallarını satmamaya başlarken, halk da Türkiye'den gelen tüketim malzemelerini artık almıyor.

Boykot çağrısını yapan Rojava Üniversitesi'nin Eşbaşkanı Ruhan Mustafa, kampanyaya ilişkin ETHA'ya konuştu.

Kuzey ve Doğu Suriye halklarının işgal saldırısı öncesinde özgür ve güvenli biçimde yaşadığını söyleyen Mustafa, birçok sivilin katledildiği Türk devleti ve çetelerinin saldırılarına karşı direnişin sürdüğünü dile getirdi. Mustafa, "Rojava üniversitesi olarak, QSD'nin bu direnişine destek olmak, halkımızın yanında olduğumuzu göstermek ve direnişte rolümüzü oynamak için çalışma yürüttük ve boykot kampanyasına katıldık" dedi.

'HER TÜRK MALI BİZE MERMİ VE BOMBA OLARAK GERİ DÖNÜYOR'


Kampanyanın Türk mallarının alımına karşı başlatıldığını vurgulayan Mustafa, "Aldığımız Türk malları ile Türk devleti halkımızı katlediyor. Her bir Türk malı savaşın ekonomisini oluşturuyor. Biz bu kampanya ile Türk devleti ve çetelerinin bize karşı savaşını durdurmayı amaçlıyoruz. Halkın aldığı her Türk malı bize mermi ve bomba olarak geri dönüyor. Esasta bu kampanya ile işgale karşı da mücadele yürütüyoruz" şeklinde konuştu.

Boykot kampanyasını Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetiminde yer alan kurumlardan oluşan bir komitenin organize ettiğini dile getiren Mustafa, "Kampanyanın duyurusunu en yaygın şekilde gerçekleştirdik. Halkın arasında bir bilinç ortaya çıkartmayı amaçladık. Halkımızın gittiği yerde Türk malı varsa bunu tercih etmemesi gerektiğini kavraması açısından somut çalışmalar yürüttük. Türk mallarının dışında başka gıda ve çeşitli malların getirilmesi için çalışmalar sürdürdük" dedi.

Kampanya kapsamında basın açıklamaları da yaptıklarını dile getiren Mustafa şöyle konuştu: "Yine kampanya kapsamında Türk devletine ait şirketlerin tabelalarını  söktük. Bildiri dağıtarak halkı bilgilendirme çalışması yürüttük."

'İŞGALE KARŞI HERKES BU KAMPANYAYA KATILSIN'


Boykot kampanyasına işgale karşı çıkan herkesin katılması gerektiğini dile getiren Rojava Üniversitesi Eşbaşkanı Mustafa şu çağrıyı yaptı: "Bütün halklara bir kez daha sesleniyoruz. Yurtsever halkımız ve özgürlük isteyen halklar, Türk devletinin bu insanlık dışı saldırılarına karşı tutumlarını ortaya koymalı. Bu kampanyanın önemi oldukça büyük. Özellikle Avrupa'da, Güney Kürdistan'da, İran'da bu kampanya halen sürdürülüyor. Kampanya sadece burada değil, bütün dünyada işgale karşı halkların tutumunu ortaya koyması için büyük bir fırsat. Biz 'Faşizme hayır, insanların katledilmesine hayır' diyoruz ve bir kez daha bütün dünya halklarına çağrıda bulunuyoruz. İşgale karşı herkes bu kampanyaya katılsın ve buradaki sesi büyütsün."