1 Ekim 2024 Salı

Boğaziçi Üniversitesi'nde engellemelere rağmen Onur Yürüyüşü yapıldı

BULGBTİA+ kulübünün düzenlediği 9'uncu Onur Yürüyüşü engelleme çabalarına rağmen gerçekleştirilirken, yürüyüş sonrası düzenlenecek basın açıklamasına polis saldırarak işkenceyle öğrencileri gözaltına aldı.

Boğaziçi Üniversitesi'nde kayyum rektör Melih Bulu'nun talimatıyla resmi olarak kapatılan LGBTİA+ Çalışmaları Kulübü, 9'uncu Boğaziçi Onur Yürüyüşü'nü gerçekleştirdi. Yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüş, üniversitenin Güney Kampüsü'nde bulunan meydandan kapıya doğru gerçekleştirilmek istendi. "Okutmayacaklarmış bizi Boğaziçi'nde... Hadi Oradan! Sokaklar da bizim kampüsler de" yazılı pankartı ve LGBTİ+ bayrakları taşıyan öğrenciler Özel Güvenlik Birimleri (ÖGB) ve kampüs içerisine giren polis tarafından engellenmek istendi. Öğrenciler yürüyüş güzergahlarını değiştirerek eylemlerini sürdürdü.

"Geceleri de sokakları da meydanları da terk etmiyoruz", "Kayyumlara nakka", "Travestiyiz buradayız, alışın alışın gitmiyoruz", "Dönmeyiz dönmeyiz biz bu yoldan dönmeyiz", "Homofobiye, transfobiye karşı ses çıkar" sloganlarıyla devam eden yürüyüş, kulübün kapatılmadan önce kullandığı odanın önüne taşındı. Burada basın açıklaması okunmak isterken öğrenciler, okula giren çevik polis tarafından abluka altına alındı. Açıklama sırasında öğrencilere saldıran polis, çok sayıda öğrenciye işkence yaparak gözaltına aldı. Polis saldırısına karşı Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek için gelenler okula alınmadığı gibi özel güvenliğin saldırısına uğradı.