22 Eylül 2024 Pazar

Boğaziçi Öğrencileri: İşçiler ayakta, gençlik dayanışmaya

Yoksulluğa, açlığa, sendikasızlığa itilen işçilerle dayanışma kampanyası başlatan Boğaziçi Öğrencileri, "İşçiler ayakta, gençlik dayanışmaya" diye çağrı yaptı.
Boğaziçi Öğrencileri, yoksulluğa, açlığa, sendikasızlığa itilen işçilerle yananışmaya çağırdı.
 
Dayanışma kampanyasına ilişkin yapılan açıklamada, "Türkiye ve dünyanın her köşesinde zengin yoksul çelişkisi derinleştikçe, egemenlere karşı direniş bayrağı da yükseliyor. Geçtiğimiz aylarda ülkede birçok işçi direnişi ortaya çıktı. 3. havalimanındaki isyanı tutuklamalarla, Flormar direnişini ise direniş çadırlarını ve sobalarını yasaklayarak sindirmeye çalıştılar ancak işçilerin kararlılıkla direnmeye devam ettiklerini gördük" denildi.
 
İŞÇİLER İLE AYNI SAFTAYIZ
 
Her geçen gün işten atılmalara, sendikalaşmaya yönelik baskılara, maaş kesintilerine ve kötü çalışma koşullarına karşı yeni direnişlerin örgütlendiği belirtilen açıklamada, "İktidarın direnen işçiye cevabı demir parmaklıklar ve yasaklamalar oldukça işçilerin cevabı da daha çok direniş oluyor. İşçiler patronların yarattığı bu krizin faturasını ödemeyi kabul etmiyor. Biz öğrenciler de burs kesintileri, yemekhane zammı, yurt zammı gibi şekillerde bizlere ödetilmeye çalışılan bu faturayı kabul etmiyoruz. Bu mücadelede işçiler ve öğrenciler olarak aynı saftayız" diye vurguladı.
 
Soğukta, yağmurun altında iktidarın tüm baskılarına rağmen mücadele eden işçilerin direnişlerini sahiplendiklerinin altını çizen Boğaziçi Öğrencileri, dayanışma ağı ördüklerini ifade etti. açıklamada, "Sen de gıda malzemesi, battaniye, kırtasiye malzemesi (işçilerin çocukları için) ne bulursan kap gel! Her gün saat 12.00-14.00 arası Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüste açacağımız dayanışma masasına gel, sen de bu dayanışmanın akif bir parçası ol. Bu dayanışma ağını beraber örüp, hep birlikte büyütelim" çağrısı yapıldı.