7 Ekim 2024 Pazartesi

Boğaziçi Dayanışması: Tüm kayyumlar gidene kadar mücadeleye devam

Boğaziçi Dayanışması, Melih Bulu'nun görevden alınışı sonrası taleplerini sıraladı. Dayanışma hesabından "Tüm kayyumlar gidene kadar mücadeleye devam" çağrısı yapıldı.

Boğaziçi Üniversitesi'ne AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kararıyla kayyum rektör olarak atanan Prof. Dr. Melih Bulu, yine Erdoğan'ın kararıyla görevden alındı.

Boğaziçi Dayanışması yaptığı açıklamada "Bir geceyarısı atanan kuklanın, başka bir geceyarısı görevden alınması bir kazanımı değil, yalnızca yönetememe krizini ve sarayın acziyetini ifade eder" diye belirtti.

Dayanışma, "Taleplerimizi tekrarlıyoruz" başlığıyla şu paylaşımı yaptı: "Bütün bileşenlerin dahil olduğu rektörlük seçimi yapılana, BULGBTİ+ Kulübü tekrar açılana ve diğer demokratik taleplerimiz karşılanana kadar mücadeleye daha kararlı bir biçimde devam edeceğiz!"

Boğaziçi Dayanışması taleplerini şöyle sıraladı:
🔹Başta Melih Bulu olmak üzere; Naci İnci, Fazıl Önder Sönmez ve Gürkan Kumbaroğlu'ndan oluşan kayyum kadro ve tüm kayyumlar derhal istifa etsin.
🔹Hukuksuzca davalar açılan tüm arkadaşlarımızın dava süreçleri sonlandırılsın.
🔹Üniversite rektörleri, üniversitelerin tüm bileşenlerinin dahil olduğu bir seçim ile belirlensin.
🔹Okulumuza açılmaya çalışılan kayyum fakülte kararları geri çekilsin.
🔹Usulsüzce kapatılan BÜLGBTİ+ Çalışmaları Kulübü'ne kulüp statüsü geri verilsin.
🔹CİTÖK ofisini fiilen durdurmaya yönelik tüm kararlar geri çekilsin.
🔹Kampüslerimizi abluka altına alan polis okulu terk etsin.
🔹Bir darbe kurumu olan Yüksek Öğretim Kurumu kapatılsın.
🔹LGBTİ+ öğrenciler ve tüm LGBTİ+ların temel insan hakları ve anayasal hakları tanınsın.
🔹Akademik özerkliği ve insanlık onurunu savunan, başta Feyzi Erçin olmak üzere tüm eğitimcilerin yaşadıkları hukuksuzluklar son bulsun, sözleşmeleri yenilensin. 

Dayanışma hesabından son olarak, #TümKayyumlarGidecek etiketiyle şu mesaj paylaşıldı: "Altı ayı aşkın süredir sürdürdüğümüz mücadelemizin yalnızca Melih Bulu'ya karşı olmadığını, tüm kayyumlar gidene kadar mücadeleye devam edeceğimizi vurguluyor ve hepinizi #TümKayyumlarGidecek diyerek sesimizi büyütmeye çağırıyoruz."