25 Eylül 2024 Çarşamba

BMG'den 'derinleşen kriz ve devrimci imkanlar' forumu

İki yıllık mücadelelerini değerlendiren BMG, düzenlediği forumda devrimci koşulların imkanlarını değerlendirerek, devrimi gerçekleştirecek bir örgütlenme ve mücadele için neler yapılması konusunda değerlendirme ve önerileri tartıştı.

Birleşik Mücadele Güçleri (BMG), "Derinleşen kriz Ve devrimci imkanları" başlığıyla Sosyalist Meclisler Federasyonu'nun (SMF) Kadıköy'deki bürosunda forum düzenledi. BMG'nin Türkiye ve Kürdistan'da gelişen ve gelişebilecek durumlara ilişkin panel, söyleşi, forum gibi etkinlikler düzenlediği belirtildi.

İktidarın politikaları nedeniyle depremde katledilen on binler ve devrim şehitleri anısına saygı duruşuyla başlayan etkinlikte, "Deprem bize ne öğretti" adlı Önsöz TV'nin yapımı video gösterildi.

BMG adına açılış konuşması yapan Mürüvet Küçük, 21 Şubat 2021 yılında kuruluşunu deklare ettikleri BMG'nin amacı ve hedeflerini aktardı. İki yıllık süreçte Türkiye ve Kürdistan'da devrim mücadelesinin yükseltilmesi ve örgütlenmenin güçlenmesine yönelik kampanya süreçleri yürüttüklerini, panel, forum, basın açıklaması ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini aktardı.

Artan ekonomik, siyasal ve toplumsal krize rağmen, depremlerde insanların katledildiğini ve "deprem değil sistem öldürür" gerçeğinin gözler önüne serildiğini hatırlatan Küçük, 1 Mayıs'ın da yaklaştığına işaret ederek şöyle devam etti: "İşçi ve emekçilerin taleplerini ifade ettikleri önemli bir süreç. Bunun yanında bir seçim süreci içindeyiz, iktidarın kurşunlu faşist saldırıları başladı ve devam edecek. Böyle bir sürecine devrim açısından imkanlarını, risklerini de dikkate alarak devrim ve sosyalizm mücadelesini nasıl büyüteceğimizi tartışmalıyız."

BMG'nin Türkiye ve Kürdistan devrimci hareketine bir güç kazandırmak ve devrim mücadelesini yükseltecek bir örgütlenme yaratmayı hedeflediğini ifade eden Küçük, BMG'nin amacı, hedefleri, BMG'nin bugüne kadar gerçekleştirdikleri ve gerçekleştiremediklerini değerlendirmek bugünkü devrimci koşulların imkanlarını değerlendirerek devrimi gerçekleştirecek bir örgütlenme ve mücadele için neler yapılmalı konusunda değerlendirme ve önerileri almak ve sonuçlar çıkarmak istediklerini belirterek sözü katılımcılara bıraktı.

Etkinlik BMG bileşenleri ve diğer kurumlardan katılımcıların değerlendirme, eleştiri, önerilerini paylaşmalarıyla ve ortaklaşılan konuların maddeler haline getirilmesiyle serbest kürsü şeklinde devam etti.