1 Ekim 2024 Salı

BMG: Denizlerin yaktığı meşale tüm ezilenlerin elindedir

BMG, THKO kurucuları Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın ölümsüzlüklerinin 50'nci yılında Kartal'da andı. Yapılan anmada, Denizlerin halkların birleşik mücadelesi için ilk kıvılcımı yaktıkları vurgulanarak, devrimi zafere taşıma sözü verildi.

Birleşik Mücadele Güçleri (BMG), 6 Mayıs 1972'de ölümsüzleşen devrimci önderler Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Arslan'ı Kartal'da andı. Türkçe ve Kürtçe, "Denizler, Türk ve Kürt halklarının birleşik mücadelesinde yaşıyor" pankartının açıldığı eylemde, Deniz Gezmiş, Mahir Çayan, İbrahim Kaypakkaya gibi devrim şehitlerinin fotoğrafları taşındı.

'ONLAR HALKLARIN YÜREĞİNE, BİLİNCİNE KAZINDI'
BMG adına basın açıklamasını okuyan Bejna Kılıç, Denizlerin öğrenci liderliğinden devrimin önderliğine uzanan bir yolun yılmaz yolcuları olduğunu söyledi. "Onlar, cüretleri, kararlılıkları ve devrime olan inançlarıyla halkların yüreğine ve bilincine kazındılar" diyen Kılıç, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın 68 kuşağı içerisinde, işçi hareketiyle, köylü toprak işgalleriyle büyüdüğünü kaydetti.

Derin bir ekonomik ve siyasi krizden geçildiğine işaret eden Kılıç, işçilerin, emekçilerin, kadınların, Kürt halkının ve tüm ezilenlerin ayağa kalktığını dile getirerek, "Denizlerin yaktıkları meşale bugün özgürlük mücadelesi yürüten işçilerin, kadınların, gençlerin, başta Kürt halkı olmak üzere ezilen tüm halkların elindedir" ifadelerini kullandı.

'DENİZLER DEVRİMCİ TUTSAKLAR VE KÜRT HALKININ MÜCADELESİNDE YAŞIYOR'
Faşizmin Denizlerin izinden gidenlere pervasızca saldırdığını söyleyen Kılıç, Denizlerin zindanlarda direnen devrimci tutsakların ve işgal saldırılarına karşı özgürlük mücadelesi veren Kürt halkının mücadelesinde yaşadığını vurguladı.

'ADLARI ZAFER TÜRKÜLERİMİZDE YANKILANACAK'
Kılıç, sözlerine şöyle devam etti: "Bir kez daha onurla haykırıyoruz yoldaşlarımızın adını! Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan yaşıyor, yaşayacak! Yaşamlarını devrim mücadelesine adayan ve bu uğurda tam yarım asır önce ölümsüzlüğe uğurladığımız Deniz, Yusuf ve Hüseyin yoldaşların adları bugün her eylem alanında yankılanıyor. Bir kıvılcım oldukları devrim mücadelesi bugün bir bozkırı tutuşturuyor. Cüretleri, kararlılıkları ve devrime inançları bugün Türk ve Kürt halklarının birlikte mücadelesinde yaşıyor. Biz ardıllarına düşen görev yarım asır önce kıvılcımını çaktıkları devrimci mücadeleyi zafere taşımaktır. Denizlerin kavga bayrağı Türk ve Kürt halklarının birlikte mücadelesiyle yükselecek, bugün sokaklarda haykırılan adları yarın zafer türkülerimizde yankılanacak!"

Basın açıklamasının ardından Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın idam sehpasındaki son sözleri ve ailelerine yazdıkları son mektuplar okundu. Anma boyunca, "Deniz, Yusuf, İnan, savaşa devam", "İbo, Mahir, Deniz, sürüyor, sürecek bu kavga", "Yaşasın birleşik mücadelemiz", "Emperyalistler, işbirlikçiler, 6'ncı Filoyu hatırlayın", "Devrim şehitleri ölümsüzdür" sloganları atıldı.