1 Ekim 2024 Salı

BMG, Adana'da mayıs şehitlerini andı

Adana'da mayıs ayı şehitlerini anan BMG, devrim savaşçılarının ölümsüz olduğunun altını çizdi. 

Birleşik Mücadele Güçleri (BMG), Adana'da mayıs ayı şehitlerini andı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Seyhan İlçe binasında yapılan anmaya, Adana Barış Anneleri Meclisi, HDP il ve ilçe yöneticileri, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyeleri, Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Dayanışma Derneği (TUHAY DER) ve çok sayıda kişi katıldı. Kürtçe, Türkçe "Devrim savaşçıları ölümsüzdür" pankartının açıldığı anma saygı duruşuyla başladı.

Saygı duruşunun ardından konuşan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Çukurova Bölge Eş Sözcüsü Enver Güler, Türkiye-Kürdistan devrimci hareketinin ilk tohumlarının Deniz Gezmiş, Mahir Çayan ve İbrahim Kaypakkaya tarafından atıldığını hatırlattı. Faşizmin, yurtsever önderleri katlettiğini ancak fikir ve mücadelelerini yok edemediğini ifade eden Güler, devrimcilerin ardılları miraslarına sahip çıkarak mücadeleyi bugüne taşındığını belirtti. Aradan 49 yıl geçmesine rağmen faşizmin Kaypakkaya'ya yönelik düşmanlığının bugün de varlığını sürdürdüğünü kaydeden Güler, "Faşizm, Kaypakkaya üzerinden devrimci hareketin militan direniş çizgisine saldırmaktadır. Varsın faşizm korkmaya devam etsin" diye konuştu. 

Dörtlerin Amed zindanında teslimiyete, karşı cesaretin sembolü olduğunu dile getiren Güler, "Bir ulusun imhasına, inkarına ve asimilasyonuna karşı özgürlük türkülerine ve direnişe sarıldılar. Onların direniş bayrağı ve türküleri şimdi Kürt halkının, milyonların dilinde ve yüreğinde yankılanıyor. İbrahim Kaypakkaya ve dörtler şahsında, Mayıs ayında ölümsüzleşen tüm devrimci önderler, özgür bir geleceğe olan inancımızın ve devrime olan bağlılığımızın adıdır" ifadelerini kullandı.

Güler'in konuşmasının ardından Mayıs ayında yaşamını yitiren devrim şehitlerinin mücadelesini anlatan sinevizyon izlendi.

Sinevizyondan sonra şiirler okundu ve Koma Pel şarkılarını seslendirdi.