25 Eylül 2024 Çarşamba

'Bizi gömmek istedikleri enkaz altında onları gömeceğiz'

Ankara'da gerçekleşen Yeşil Sol Parti seçim bürosunun açılışında katledilenlerin, tutsak edilenlerin hesabının kadınlar ve gençlerin öncülüğünde sorulacağı kaydedildi, seçim çalışmalarının sokak sokak yürütülmesi çağrısı yapıldı.

Ankara Dikmen'de Halkların Demokratik Partisi (HDP) Elih Milletvekili Ayşe Acar Başaran'ın, Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun Öneren, HDP Ankara İl Başkanı Pakize Sinemillioğlu ve Barış annelerinin katılımıyla Yeşil Sol Parti seçim bürosu açıldı. Açılışa çok sayıda kişi katıldı. Açılış konuşmalarını yapmadan önce halk halaylar çekerek açılışı kutladı.

ÖNEREN: SİSTEMİ ÇÖKERTECEĞİZ
İlk olarak söz alan Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun Öneren, mücadelelerinin sonsuza kadar süreceğini deprem felaketiyle bir kez daha anladıklarını belirterek yapılanları unutmayacaklarını söyledi. Elif, "İktidarı, bize reva gördükleri enkazın altında bırakacağız. 6 Şubat bir deprem değildi. Bizleri katlettiler, ölüme terk ettiler. 47 yakınımı, kızımı ellerimle verdim. Kardeşimin kemiklerine bile ulaşamadık. Enkazdan çıktığımda bizi katlettiklerini ve mücadelemizin bu bağlamda sonsuza kadar sürmesi gerektiğini anladım. Bunu kızımı ellerimle yıkarken anladım. Bunları unutmayacağız. Yıllardır üzerimizde olan baskıyı, hapishanelerdeki tutsak yurttaşlarımıza yapılan baskıyı unutmayacağız. Kürt halkı özelinde tüm ezilen halklara yapılan zulümleri unutmayacağız. Bugün bu zulümlere karşı durmanın ilk adımını atıyoruz. Hedefimiz sistemi çökertmek olacak. Bu sistem gitmeden, halklara, kadınlara, gençlere, Kürtlere hiç kimseye rahat yok. Bizden aldıklarının hepsini geri alacağız. 6 Şubat depreminde enkazda bıraktıkları tüm yakınlarımızın, katlettikleri insanların adına sözümüzü veriyoruz ki, onları bizi gömmek istedikleri enkazın altına gömeceğiz" ifadelerini kullandı.

BAŞARAN: SANDIKLARI KIRIP MECLİS'TE OLMAK İÇİN BURADAYIZ
Daha sonra söz alan Ayşe Acar Başaran, birlikte değişimin öncüsü olacaklarını vurgulayarak şöyle konuştu: "Cezaevlerine, baskıya zulme, yok sayma politikalarına karşı vazgeçmedik, buradayız diyoruz Buradayız, birlikte değiştireceğiz diyoruz. On yıllardır dilini kültürünü kimliğini ortadan kaldırmak için her türlü politikayı gerçekleştirdiğiniz Kürtler olarak buradayız. Anadilimizi mecliste bilinmeyen dil olarak yazdığınız Kürtler olarak buradayız. İmha asimilasyon politikalarınıza karşı mücadele ede ede, örgütlene örgütlene geldiğimiz bu noktada yine buradayız. Demokratik cumhuriyetin öncülüğün kurmak için buradayız. Kadınlar olarak buradayız. Her gün bir kadının katledildiği, bütün kazanımlarımızın bu erkek egemen iktidar tarafından hedef alındığı, eşbaşkanlık sisteminin hedef alındığı, onlarca kadın yoldaşımızın cezaevlerinde rehin tutulduğu, en son İstanbul sözleşmesinden geri çekilmek yetmezmiş gibi kurdukları erkek egemen ittifaklarla yine bir kazanımımız olan 6284'i korumak için, İstanbul sözleşmesini yeniden getirmek için buradayız. Yaşamını yitiren her bir kadın arkadaşımızı faalinin sadece tetiği çeken bu erkek rejimin iktidarın olduğun ve hesap soracağımızı söyleye söyleye kırdığımız barikatlar gibi bu sandıkları da kırıp mecliste olmak için buradayız.

'DEĞİŞTİRMEK İÇİN BURADAYIZ'
Biz kadınlarla değiştirmek için buradayız. Gençler için buradayız. Geleceği karanlığa gömülen, bu ülkede nefes alamayacak gençler, öğrenciler için buradayız. Öğrencilerle gösterilen bu karanlık geleceğin karşısında gençler ve kadınların öncülüğünde yeni yaşamı biz kuracağız demek için buradayız. İşçilerle emeği sömürülen yok sayılan işçilerle buradayız. Rantın yanında olan bu iktidardan alın terimizin hesabını sormak için buradayız. Alevilerle beraber buradayız. İbadethaneleri yok sayılan Alevilerle birlikte buradayız ve beraber değiştireceğiz. El ele verip mücadelemizi büyüterek geliyoruz. Bu ülkede yok sayılan bütün ezilmişlerle kurulan HDP zemininde kurduğumuz ittifakımızı büyüterek bu gün HDP'yi kapatma politikalarına karşı yol bulamazsak yol yaparız desturu ile Yeşil sol parti ile seçime gidiyoruz. Emek ve özgürlük ittifakı ile gidiyoruz bu seçime."

Başaran katledilenlerin, tutsak edilenlerin hesabını gençlerin ve kadınların öncülüğünde soracaklarını kaydederek, seçim çalışmalarını sokak sokak yürütme çağrısı yaptı.